Aktivnosti za decu u sklopu FitPass sistema


Na pitanje zašto je za dečiji fizički, mentalni i emotivni razvoj neophodan sport, nameću se različiti ispravni odgovori. Među njima i taj da je sport zdrava navika. Na mališanima svet ostaje, pogotovo na deci koja fizičku aktivnost gledaju na nešto u čemu se osećaju dobro, što ih podstiče da ostvare najbolje rezultate i iskažu aspiracije prema određenoj sportskoj aktivnosti. Ukoliko kao roditelj posedujete personalizovanu FitPass karticu, sigurno ste upoznati sa time da vašem detetu starosti do 14 godina možete ustupiti vašu karticu kako bi treniralo sportsku disciplinu prilagođeno njegovom uzrastu. U nastavku pročitajte zašto je sport važan za vaše dete i koji to objekti iz našeg sistema imaju fantastičan sadržaj za vaše mališane.

 

Zašto sport?

 

Preduslov za pravilan rast i razvoj deteta su igra i fizička aktivnost. U prirodi je deteta da voli igru. Zato tu njegovu prirodu treba podsticati i pravilno usmeravati za dalje bavljenje sportom. Deca kroz fizičku aktivnost i igru pospešuju i razvijaju motoriku, pravilan hod, držanje, koordinaciju pokret. U uzrastu od 3 do 5 godina, sport deci treba približiti kroz igru, jer je ona tada najizraženija. U uzrastu od 5 do 7 godina se smatra da je najbolji period za rad sa decom što se tiče sporta. Tada su ona najspremnija da razvijaju svoje kreativne sposobnosti, snagu, brzinu, izdržljivost, ravnotežu i preciznost.

 

Kako odabrati pravi sport za Vaše dete?

 

Prepustite detetu da samo pokaže sklonost ka određenoj vrsti sporta i podstičite njegovu želju za igrom i rekreacijom. Usmerite njegove afinitete ka prirodi i vodite računa o pravilnoj i zdravoj ishrani. Što se tiče sportova imajte u vidu karakter deteta pa ga shodno tome usmerite ka timskim ili individualnim sportovima. Timski sportovi (odbojka, košarka, fudbal..) razvijaju kooperaciju, poštovanje i disciplinu. Takođe pomažu deci da se socijalizuju. Individualni sportovi (borilačke veštine, tenis, gimnastika, ritmička gimnastika) odličan su izbor za decu koja vole individualne varijante, ali opet imaju osećaj da su u grupi.

 

Socijalizacija zlata vredna

 

U svetu razvijene tehnologije kod današnje dece se izgubilo interesovanje za sportom, što negativno utiče na njihov rast i razvoj. Deca sve manje vremena provode u prirodi i u igri, a sve više za kompjuterom ili ispred televizora. Na taj način manje koriste mišiće i postaju podložna gojaznosti i fizičkoj nerazvijenosti. Gojaznost nastaje usled neravnoteže između unosa kalorija iz hrane i potrošnje energije. Pored pravilne i zdrave ishrane, ključnu ulogu za fizički razvoj deteta ima fizička aktivnost. Isto tako, vrlo je jasno da je sport kao takva interaktivna aktivnost koja podstiče njihovu socijalizaciju, u svakom smislu ulepšava njihovo detinjstvo. Osim ovih gorenavedenih razloga, u nastavku vam prikazujemo koji su dodatni benefiti bavljenja sportom od strane vaših mališana:

#1 Samodisciplina i samopoštovanje

Ono što individualni i ekipni sportovi mogu naučiti vaše mališane jesu, između ostalog, i ove osobine. Trener koji će znati kako da motiviše dete, učeći ga osnovama discipline i važnosti poštovanja sebe i protivnika su lekcije vredne pamćenja. Štaviše, ohrabrenje je uvek važno bez obzira na rezultat utakmice ili takmičenja. Isto tako, kritika kao takva je uvek neutralna, a dete će kroz takav vid saveta naučiti da je bilo koja sportska disciplina viteška i fer, a dete će nakon fizičke aktivnosti biti srećnije i motivisano za daljim uspesima.

#2 Timski rad

Rad u timu (bez obzira da li je ekipni ili individualni sport) je lekcija zlata vredna. Od malih nogu, dete se uči donošenju zajedničkih odluka, zajedničkoj podršci, kao i zajedničkom radovanju za postizanje uspešnih rezultata. To istovremeno pokreće i razvijanje ostalih veština poput radne discipline, organizovanosti i rešavanju kriznih situacija. Dete će se isto tako socijalizovati i adaptirati na različite karakterne osobine svojih drugara iz tima.

#3 Podrška je veoma važna

Ovo naročito važi za mlada bića. Čak iako doživi mali sportski poraz, pružite vašem mališanu neophodnu podršku i objasnite mu da je to sastavni deo svake igre, a kasnije i ostalih životnih situacija. Ukoliko se dvoumi u izboru između različitih sportova, saslušajte njegovo mišljenje i želju za treniranjem baš te discipline. Budite im uzor i pokažite koliko je važnije biti deo neke sportske priče, nego sedeti ispred televizora i igrati video-igrice.

U nastavku vam preporučujemo objekte iz FitPass sistema koji nude fantastične sadržaje za vaše mališane, bez obzira na godišnje doba i shodno njihovim afinitetima i interesovanjima. Izdvojili smo (shodno komentarima i ocenama korisnika) najbolje objekte iz Beograda, Novog Sada, Pančeva i Niša:

 

 

#1 Royal 4 Kids (Vračar, Pašmanska 1, Beograd)

 

Nešto zaista kvalitetno što ovaj vračarski objekat može da ponudi mališanima jeste upravo rekreativno plivanje, koje se i dalje (bez obzira da li se njime bave profesionalni sportisti ili rekreativci) smatra najzdravijom fizičkom aktivnošću. Sve uslove za bavljenjem plivanja nudi ovaj sportski objekat, a prostorno-tehničke mogućnosti pružaju osećaj lagodnosti i uživanja kako za decu, tako i za odrasle. Pozovite ih za slobodne termine i uživajte u plivanju!

 

 

#2 Trening Centar Tajs (Centar – Stari grad, Filipa Višnjića 5, Novi Sad)

 

Za ovaj novosadski fitnes centar vezuju se samo najbolje asocijacije po pitanju sportskog života. Pogotovo za dečiji sadržaj. Mogu se pohvaliti programom na kojem roditelji zajednički vežbaju sa decom, gde se udružuju kao tim, bolje upoznaju, a istovremeno rade na sebi i svom zdravlju!

 

 

#3 Bodyline Fitness i aerobic studio (Centar – Bulevar Nemanjića 25e, Niš)

 

Školica sporta u Nišu je odavno na raspolaganju roditeljima i njihovim mališanima. Zumba pilates i aerobik su nešto što se uvek preporučuje, a komentari zadovoljnih roditelja su najviše usmereni na kreativan sadržaj, raspoložene trenere i sveukupno odličnu atmosferu u ovom sportskom objektu.

 

 

 

 

#4 Fitnes klub Be Fit (Centar, Svetozara Miletića 21, Pančevo)

 

Gimnastika i prilagođena školica sporta dostupna je i pančevačkim ljubiteljima sporta. Naime, program je prilagođen svim uzrastima, a deca kroz različite sportske simulacije vežbaju, upoznaju nove drugare i uče o važnosti fizičke aktivnosti. Mesto koje ne smete zaobići ukoliko živite u Pančevu!

 

 

Ono što uvek ističemo jeste da u očima deteta, ono prevashodno traži sebi slične ili iste drugare spremne da kroz sportske aktivnosti upoznaju nove vidove zabave. Ukoliko se pronađu u određenoj disciplini, pružite im podstrek da sport zavole još više i postignu rezultate koje će ih opet motivisati za fizičkom aktivnošću. Jer podrška roditelja je važna u svakom segmentu mališana.


Jedna članarina, neograničene mogućnosti


FitPass vam omogućava pristup sportskim centrima, teretanama, bazenima. Isprobajte jogu, ples, kuglanje i mnoge druge discipline po ceni od samo jedne mesečne članarine.

Pretražite objekte iz našeg sistema


Pronađite objekat u blizini posla, kuće ili fakulteta.

Popusti


Olakšajte sebi vođenje zdravog života! Uz FitPass članarine ostvarujete mnogobrojne popuste u restoranima zdrave hrane, na kupovinu sportske opreme i suplemenata, lekarske i nutricionističke preglede i još mnogo toga drugog.

Pogodnosti za kompanije


Pružite svojim zaposlenima mogućnost rekreacije i unapredite svoje poslovanje po specijalnim pogodnostima.