Korfbol: Tradicionalan sport na savremen način


Na jednom košarkaškom terenu, okruženom navijačima, nalazi se tim u kojem su podjednako zastupljeni kako muškarci, tako i žene. Ova ekipa takmiči se u zanimljivoj disciplini koja kombinuje nekoliko sportova: rukomet i košarku. S ciljem da jedan tim postigne što više pogodaka, ovo je jedino moguće ukoliko postoji saradnja i razumevanje između saigrača. I u tome je, zapravo, lepota korfbola. On je prevashodno taktički sport, u kojem veština i brzina jedne ekipe određuju pobedu nad drugom. Nastao u Holandiji, podjednako je omiljen u ostalim zemljama sveta, a ideja je potekla od jednog nastavnika koji je svim učenicima u odeljenju, bez obzira na pol, hteo da pruži šansu da ravnopravno učestvuju u sportskoj aktivnosti.

Neobična s jedne, a opet izuzetno interaktivna igra sa druge strane, korfbol predstavlja dinamičan sport koji je postao omiljen među mlađim generacijama. U Srbiji, trend igranja korfbola ne jenjava; štaviše, prvo prvenstvo u ovoj mešovitoj disciplini je održano davne 2006. godine.

 

 

Primer jedne korfbol utakmice (i skupa pravila) možete pogledati u predstojećem videu:

 

U nastavku vam prikazujemo sportski objekat u sklopu FitPass sistema u kojem možete trenirati ovu neobičnu disciplinu:

Korfbol klub Zemun, Bežanija, Bežanijska kosa, Marka Čelebonovića 2, Beograd

 

Korfball je jedini mešoviti kolektivni sport. Nastao je u Holandiji, na samom početku dvadesetog veka. Korfbol se igra na otvorenom ili zatvorenom terenu čije su dimenzije 40m x 20m. Teren je podeljen na dve polovine, koje se zovu zone. U obe zone se nalazi stub, visok 3,5m, na čijem vrhu se nalazi korpa. Stub je postavljen na 2/3 razdaljine između linije koja obeležava centar terena i linije koja predstavlja kraj zone. U igri učestvuju dva tima, koji se sastoje od po osam igrača. Svaki tim u obe zone ima po dva muškarca i dve žene (odbrana i napad). Jedan termin traje 60 minuta.

VAŽNO:
Pre odlaska u objekat neophodno je kontatirati i informisati se o raspoloživosti termina.

 

Korfbol možete početi da trenirate i sa vašom personalizovanom FitPass karticom, sa kojom imate pristup u preko 650 sportskih objekata i 60 disciplina u 25 gradova Srbije. Ovaj jedinstveni koncept vam omogućava da trenirate gde želite, šta želite i kada vi to želite!

Više detaljnih informacija o FitPass sportskoj kartici na: https://fitpass.rs/


Jedna članarina, neograničene mogućnosti


FitPass vam omogućava pristup sportskim centrima, teretanama, bazenima. Isprobajte jogu, ples, kuglanje i mnoge druge discipline po ceni od samo jedne mesečne članarine.

Pretražite objekte iz našeg sistema


Pronađite objekat u blizini posla, kuće ili fakulteta.

Popusti


Olakšajte sebi vođenje zdravog života! Uz FitPass članarine ostvarujete mnogobrojne popuste u restoranima zdrave hrane, na kupovinu sportske opreme i suplemenata, lekarske i nutricionističke preglede i još mnogo toga drugog.

Pogodnosti za kompanije


Pružite svojim zaposlenima mogućnost rekreacije i unapredite svoje poslovanje po specijalnim pogodnostima.