Treneri savetuju: Šta je zapravo balansirana ishrana?


I te kako usvojena fraza je ona koja kaže da se mišići najviše grade u kuhinji, ne samo u teretani. I to je apsolutna činjenica. Sa time se slaže i Marko Spasojević, naš brend ambasador i fitnes instruktor u sportskim objektima u Novom Sadu i Šapcu.

Kako sam kaže, vežbanje i sve ono što donosi u teretanu i van nje zahteva disciplinu, organizaciju i zahteva konstantan izlazak iz zone komfora. To sve jako puno pomaže prilikom svakodnevnih aktivnosti i obaveza. Najteži deo predstavlja sam odlazak na trening, a već nakon prve serije postaje uživanje. Njegov posao zahteva konstantnu edukaciju i usavršavanje, rad sa ljudima svih profila, a to takođe ima benefite van teretane. Često radi sa uspešnim poslovnim ljudima i trening je veoma bitan deo njihove svakodnevice, što pokazuje da se ukoliko nešto dovoljno želiš vreme uvek može pronaći.

 

,,Zdrav život nije samo snažno i oblikovano telo već i osećaj zadovoljstva i samopouzdanja koje taj život pruža. Balans i dobra organizacija su ključ svega.ʼʼ

 

Za njega balansirana ishrana predstavlja onu koja je najodrživija na duže staze. Prekomerne restrikcije dovode do još veće želje za ”zabranjenim voćem” i često imaju kontra efekat. Postepeno korigovanje loših navika, ubacivanje povrća u svakodnevicu, pravilna raspodela makronutritijenata koji su vam potrebni u toku dana (ugljeni hidrati, proteini i masti) i povećan proteinski unos su koraci koji vam donose ogromne promene. Trening i pravilna ishrana trebalo bi da imaju za cilj poboljšanje svakodnevnog života, a ne da budu pritisak i još jedna od stvari koje ćete raditi na silu. Jedino na taj način pravilna ishrana postaje deo svakodnevice. Koristite kvalitetne izvore makronutritijenata, izbacite obrađenu hranu punu svakakvih preparata koji produžavaju rok trajanja, veštačke boje i zaslađivače i prebacite fokus na kvalitetnije namirnice kao što su povrće, meso, jaja i voće.

Marko više preferira jutarnji trening, jer kasnije na raspolaganju ima slobodno vreme za preostale obaveza. Svakako se tada oseća kompletnije i produktivnije. Što i vama preporučujemo sa vašom jedinstvenom FitPass karticom.


Tekst je autorski i kreiran od strane našeg brend ambasadora Marka Spasojevića

Za više pitanja i detalja, možete je zapratiti na Instagram profilu:

https://www.instagram.com/marko_spasojevic/?hl=en


Jedna članarina, neograničene mogućnosti


FitPass vam omogućava pristup sportskim centrima, teretanama, bazenima. Isprobajte jogu, ples, kuglanje i mnoge druge discipline po ceni od samo jedne mesečne članarine.

Pretražite objekte iz našeg sistema


Pronađite objekat u blizini posla, kuće ili fakulteta.

Popusti


Olakšajte sebi vođenje zdravog života! Uz FitPass članarine ostvarujete mnogobrojne popuste u restoranima zdrave hrane, na kupovinu sportske opreme i suplemenata, lekarske i nutricionističke preglede i još mnogo toga drugog.

Pogodnosti za kompanije


Pružite svojim zaposlenima mogućnost rekreacije i unapredite svoje poslovanje po specijalnim pogodnostima.