Na šta treba obratiti pažnju nakon povratka u teretanu?


Prošlo je dosta vremena od početka pandemije i svih promena koje su nas zadesile. Promenili smo način života, dnevnu rutinu, a takođe i način sprovođenja fizičke aktivnosti. Sada kada se, nadamo se, vraćamo na staro, potrebno je dobro osmisliti povratak redovnim treninzima u teretani. Za one aktivnije među nama postoji bojazan da će prebrzo pokušati da se vrate u staru formu, tako da danas ispred vas stoje saveti šta je potrebno da radimo, a šta da izbegavamo:

 

Učestalost

Ukoliko smo gotovo svakodnevno vežbali u teretani, možda nakon ovog perioda ne bi trebalo istom frekvencijom da idemo kao pre. Nakon perioda pauze, vežbanje iz dana u dan će nam biti previše naporno, odnosno biće nam potrebno više odmora. Savet je da se počne polako, možda dva ili tri puta prve nedelje nakon povratka, a zatim polako povećavati broj treninga nedeljno za jedan dok se ne vratimo u stari režim.

 

Broj ponavljanja

Iako je veći broj ponavljanja garancija za uspeh, kada se vratimo nakon pauze moramo biti oprezni i u ovom segmentu. Preporuka je najviše dva do tri seta po vežbi, a 5 do 10 setova nedeljno po mišiću. Kako vreme odmiče, postepeno treba povećavati setove sve dok se ne vratimo na stari kolosek.

 

Intenzitet

Duga pauza je uslovila da ne budemo jaki kao pre. To je razlog što na povratku u teretane treba kretati sa manjim težinama nego uobičajeno. Ukoliko se osećate ok, možete podići težinu.

 

 

Dodatne sugestije

Nakon povratka nikako ne smemo zaboraviti preporuke koje se tiču dezinfekcije i prostorne distance. Vodite računa u teretani da uvek imate dovoljno prostora oko sebe, nosite peškir, perite ruke pre i nakon vežbanja i informišite se o dodatnim merama.

 

FitPass članarina vam daje potpunu slobodu treniranja, tako da sve svoje želje i očekivanja možete sprovesti u 650 objekata u našoj mreži.

 


Jedna članarina, neograničene mogućnosti


FitPass vam omogućava pristup sportskim centrima, teretanama, bazenima. Isprobajte jogu, ples, kuglanje i mnoge druge discipline po ceni od samo jedne mesečne članarine.

Pretražite objekte iz našeg sistema


Pronađite objekat u blizini posla, kuće ili fakulteta.

Popusti


Olakšajte sebi vođenje zdravog života! Uz FitPass članarine ostvarujete mnogobrojne popuste u restoranima zdrave hrane, na kupovinu sportske opreme i suplemenata, lekarske i nutricionističke preglede i još mnogo toga drugog.

Pogodnosti za kompanije


Pružite svojim zaposlenima mogućnost rekreacije i unapredite svoje poslovanje po specijalnim pogodnostima.