Oxybar Centar je svim FitPass korisnicima omogućio 20% popusta na terapiju kiseonikom u hiperbaričnoj komori!

Prethodna godina je bila teška, ali nas je više okrenula ka očuvanju zdravlja, kao i jačanju imuniteta.Zbog čega smo rešili da našim korisnicima približimo terapiju kiseonikom u hiperbaričnoj komori.

Prednosti su mnogobrojne, a naši novi partneri u FitPass Klubu, Oxybar Centar, su omogućili svim FitPass korisnicima 20% popusta na terapiju kiseonikom u hiperbaričnoj komori.

Šta je hiperbarična oksigenaciona terapija (HBOT)?

Koristi se kao osnovna terapija ili kao dodatna terapija u svim slučajevima kada je došlo do deficita u transportu kiseonika. Kada je tkivo povređeno, ono zahteva još više kiseonika da ćelije ne bi izumrle. Čist 100% kiseonik u uslovima povišenog pritiska u hiperbaričnoj komori, omogućava da pluća prikupljaju i do tri puta više kiseonika, nego disanjem pri normalnom pritisku vazduha. Na taj način se stimuliše lučenje supstanci pod imenom: „faktori rasta“ i matične ćelije, doprinoseći lečenju i uspostavljanju normalnih biohemijskih i energetskih procesa u organizmu.

Terapija čistim kiseonikom u hiperbaričnoj komori:

– Potpomaže stimulaciju proizvodnje kolagena

– Smanjuje se pojava bora, pigmentacija i oštećenja od sunca

– Lečenje od akni

– Smanjuje pojavu i vidljivost ožiljaka, strija i celulita

– Smanjuje vidjivost proširenih pora

– Potpomaže apsorpciju proizvoda za negu kože (krema, seruma, koktela)

– Zateže kožu

– Poboljšava se tekstura i tonus kože

– Smanjuje opadanje kose

– Smanjuje podočnjake i tamnu regiju oko očiju

– Prilikom svakog tretmana gubi se 400-600 Kcal tako da može pomoći u mršavljenje

 

Tretman je zasnovan na jednom osnovnom leku – kiseoniku koji se udiše pod pritiskom većim od atmosferskog, u posebnim uređajima – hiperbaričnim komorama.

Kiseonik je jedan od najvažnijih elemenata za odvijanje svih životnih procesa. Bez kiseonika, ljudi mogu da prežive oko četiri minuta. Ovo čini nedostatak kiseonika jednim od uzročnika brojnih bolesti i oštećenja ćelija. Rešenje koje se nameće je, nadoknađivanje nedostatka kiseonika, što je i osnovni cilj hiperbaričnih komora. Srce, pluća, krvotok i respiratorni sistem imaju zadatak da organizmu dopreme dovoljnu količinu kiseonika. S druge strane, organi za varenje, moždano tkivo i mišićno tkivo troše na litre kiseonika dnevno.

Više o samom tretmanu pitali smo Nenada,vlasnika centra: “Tretman u našem centru se zasniva na udisanju kiseonika iz koncentratora koji imaju svoje ISO i CE sertifikate, na pritisku okoline većem od atmosferskog u za to posebno namenjenim uređajima komorama. Potreba za kiseonikom je univerzalna za sve ćelije ljudskog organizma a njegov nedostatak je uvod u brojne bolesti i stanja kao i posledica bolesti i/ili povreda.

U vazduhu koji dišemo ima 21% kiseonika. Tokom disanja kiseonik difuzijom prelazi u krvotok, vezuje se za hemoglobin u eritrocitima i tako vezan transportuje putem krvi. U manjoj meri se kiseonik transportuje i fizički rastvoren u plazmi. Zasićenost hemoglobina je 97% i dodatno ima prostora za povećanje od ukupno 3%.

Međutim, princip delovanja tretmana se zasniva na fizičkim zakonima koji omogućavaju rastvaranje veće količine kiseonika u plazmi i na taj način transporta kiseonika do ćelija.

Povećanjem ambijentalnog pritiska u komori i udisanjem kiseonika, dolazi do rastvaranja udahnutog gasa (kiseonika) u krvnoj plazmi i povećanja parcijalnog pritiska kiseonika.

Na ovaj način se u krvi rastvori i do 20 puta više kiseonika čime se osigurava njegov transport. Tačnije difuzijom, iz kiseonikom bogate plazme nadoknađuje nedostatak kiseonika i pokreću brojni mehanizmi u organizmu koji dovode do pozitivnih efekata.

Hipoksija-stanje smanjene količine kiseonika u ćelijama i tkivima, je u osnovi velikog broja patoloških stanja. Primenom tretmana, organizmu se pruža raskoš kiseonika koji je tkivima i ćelijama neophodan za njihovo normalno funkcionisanje i za preventivno delovanje na stanje organizma,” rekao je Nenad.

 

Oxybar Centar se nalazi u A bloku na Novom Beogradu, a za sva pitanja koja imate i zakazivanje tretmana, možete ih kontaktirati na broj 065 4 467 467 ili preko njihovog Instagram profila, gde ćete dobiti sve informacije. Takođe, pogledajte i njihov sajt koji će vam više približiti prednosti ovog centra.

FitPass članarina vam nudi više od samog treniranja i pristupa u više od 650 objekata širom Srbije. Sa svojom FitPass članarinom možete posetiti i naše partnere iz FitPass Kluba koji će vam pomoći da održite svoje zdravlje i negu.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.