Na koji način se sprovode dezinfekciono-prostorne preporuke u FitPass objektima?


Stručnjaci nas savetuju da u današnje vreme treba održavati rutinu uz dodatne mere opreza. Jedna od zdravih navika je svakako i vežbanje jer na taj način podižemo imunitet i boljitak psiho-fizičkog stanja organizma.

Na koji način objekti u FitPass sistemu odgovaraju na dezinfekcione preporuke, kao i one koje se odnose na prostornu distancu, čitajte u nastavku.

 

Bojan Lepojević iz Iron Republic-a kaže: “Naši redovni korisnici osećaju se veoma bezbedno i prijatno tokom boravka u objektima. Smatramo da smo pravovremenim i adekvatnim merama stvorili idealne uslove našim vežbačima kako bi mogli nesmetano da se bave svojim omiljenim fizičkim aktivnostima.

Oba Iron Republic objekta se svakog dana kompletno čiste. Na nekoliko stanica u teretani su postavljene boce sa asepsolom koje se koriste za čišćenje sprava nakon korišćenja. Naši zaposleni se trude da nakon svakog korišćenja spravu, iako je korišćenje peškira obavezno, prebrišu i time je učine čistom narednom vežbaču. Korisnici su to primetili i prihvatili kao normu ponašanja tako da većina njih sami prebrišu sprave nakon korišćenja.”

 

Bezbednost je na prvom mestu i lancu teretana Ahilej.Na ulazu u svaku teretanu stoje dezobarijere koje se redovno natapaju dezinfekcionim sredstvom. Zaposleni za pultom upućuju članove na pravilnik o merama zaštite i redovno dezinfikuju prostor za vežbanje, sve sprave, tegove, bućice, toaleti i svlačionice, zajedno sa tuš kabinama. Sve Ahilej teretane su opremljene savremenim sistemom ventilacije koji garantuje dobro provetravanje prostora.”, kaže predsednik ovog lanca teretana, Aleksandar Đorđević.

“U skladu sa odlukom kriznog štaba, Ministarstva zdravlja i Vlade Republike Srbije sproveli smo adekvatne mere koje ispunjavaju sve uslove potrebne za bezbedan rad i boravak u našim objektima.”, zaključuje Đorđević.

 

I u krosfit klubu Teget, bezbednost vežbača je na prvom mestu.

“Pridržavamo se mera koje propisao Gradski Zavod za javno zdravlje. U prostoru su raspoređene pumpice za čišćenje opreme koju vežbači koriste tokom treninga, a sam trening je organizovan tako da svaki vežbač koristi 4m2. Kvadratura kluba je 700m2 tako da za sve ima dovoljno prostora da se osećaju bezbedni. U svlačionicu u isto vreme mogu da borave 4 lica. Teget zbog kvadrature i preduzetih mera pruža osećaj ljudima koji žele da treniraju u ovo vreme da je to i moguće”, ističe vlasnica Marija Iković.

Na koji način se preporuke sprovode u Teget-u, pogledajte u nastavku:

 

 

 

Fizička aktivnost je neophoda kako bi se zdravlje tela, a i zdravlje psihe održalo na optimalnom nivou. Uz sve preporuke i mere zaštite, ona se može neometano sprovoditi i u doba pandemije. Izaberite jedan od 650 objekata u FitPass sistemu i počnite već danas da radite na svom imunitetu i fizičkoj snazi. Ukoliko spadate u rizičnu grupu, pričekajte sa povratkom u teretanu i potražite online vežbe poput onih na našem YouTube kanalu.



Jedna članarina, neograničene mogućnosti


FitPass vam omogućava pristup sportskim centrima, teretanama, bazenima. Isprobajte jogu, ples, kuglanje i mnoge druge discipline po ceni od samo jedne mesečne članarine.

Pretražite objekte iz našeg sistema


Pronađite objekat u blizini posla, kuće ili fakulteta.

Popusti


Olakšajte sebi vođenje zdravog života! Uz FitPass članarine ostvarujete mnogobrojne popuste u restoranima zdrave hrane, na kupovinu sportske opreme i suplemenata, lekarske i nutricionističke preglede i još mnogo toga drugog.

Pogodnosti za kompanije


Pružite svojim zaposlenima mogućnost rekreacije i unapredite svoje poslovanje po specijalnim pogodnostima.