4 fitnes saveta za kišne dane


Ljudi se dele na one koji jedva čekaju da se ušuškaju u svoje toplo ćebe, piju neki topli napitak i uživaju u kišnim jesenjim danima i one koji su pristalice sunca, roštilja i beskonačnog leta. Ovaj tekst je za ove druge kako bi lakše prigrlili novu sezonu.

 

  • Pronađite motivaciju

 

Ukoliko je održavanje letnjeg tela odnosno beach body-ja bilo dovoljno bitno da ne odložite alarm tokom leta, nova sezona može biti prilično demotivišuća. Ali ovo je trenutak da promenite motive. Ide sezona slava i druženja (koliko-toliko u odnosu na situaciju), pa ćemo videti neke ljude koje dugo nismo. Možda njima hoćemo da pokažemo da vodimo računa o sebi. 

Ukoliko niste motivisani fizičkim izgledom, onda postavite sebi nove izazove. Postavite sebi cilj da isprobate novi način vežbanja, drugu teretanu ili disciplinu. Probajte kik-boks, pilates ili krosfit trening (FitPass članarina vam mogućava treniranje preko 70 disciplina).

 

  • Novi uglovi gledanja

 

Stara oprema, stari načini vežbanja, stari raspored – neka ostane za vama. Dobar motivator može se oličavati u novitetima. Preuredite garderobu i priuštite sebi novu opremu za trening. Takođe, priđite iz drugog ugla teretani i uvrstite u svoju fitnes rutinu nove vežbe. Ukoliko ste se posvećivali aerobnim vežbama, krenite sa treningom snage. Možda ste praktikovali popodnevni odlazak u sportske objekte, sada probajte sa jutarnjim terminima. Menjanje i osvežavanje ciljeva može lako doprineti jesenjoj motivaciji.

 

  • Zamenite happy hour nečim drugim

 

Ništa lepše nije bilo od popodnevne posete baru dok je vreme još uvek bilo lepo. Sa promenom godišnjeg doba, možda bi bilo dobro da ovu naviku preobratite u nešto drugo. Nakon radnog dana uputite se u teretanu, na čas novog stranog jezika ili nešto drugo potpuno novo.

 

  • Prihvatanje

 

Pomirite se da je napolju hladnije vreme, prihvatite tu činjenicu i probajte vežbanje upravo po ovakvom vremenu. Sada je vreme savršeno za jutarnje džogiranje ili šetnju u pauzi za ručak. Obratite pažnju na nove sezonske namirnice i inkorporirajte ih u svakodnevnu raznovrsnu ishranu. 

 

 

Za ostale savete iz oblasti nutricionizma, fitnesa i zdravog načina života pratite FitPass blog.

 


Jedna članarina, neograničene mogućnosti


FitPass vam omogućava pristup sportskim centrima, teretanama, bazenima. Isprobajte jogu, ples, kuglanje i mnoge druge discipline po ceni od samo jedne mesečne članarine.

Pretražite objekte iz našeg sistema


Pronađite objekat u blizini posla, kuće ili fakulteta.

Popusti


Olakšajte sebi vođenje zdravog života! Uz FitPass članarine ostvarujete mnogobrojne popuste u restoranima zdrave hrane, na kupovinu sportske opreme i suplemenata, lekarske i nutricionističke preglede i još mnogo toga drugog.

Pogodnosti za kompanije


Pružite svojim zaposlenima mogućnost rekreacije i unapredite svoje poslovanje po specijalnim pogodnostima.