5 jednostavnih saveta za aktivniji život


Priznajmo, zdrav životni stil može biti dosta težak, ili barem dok se ne priviknemo na njega. Lako je zaboraviti na sebe i zapostaviti telo, pa vam danas predstavljamo nekoliko lakih načina da živite zdravije bez po muke i da steknete kondiciju.

Rim nije izgrađen za jedan dan, tako da neće ni vaše telo odjednom doživeti promenu. Ali zapamtite, biti zdrav je bitnije nego izgledati zdravo. Poboljšanje životnog stila nam donosi zdraviji i jači organizam što dalje doprinosi povećanjem energije i pozitivnijem stavu.

 

 

  • Hidratacija je ključna!

 

 

Unos vode i tečnosti u telo samo po sebi nas čini zdravijima. Hidriran organizam pruža više energije, poboljšanu izdržljivost kao i budnost. Ukoliko vam je gubitak kilograma cilj, unos ledene vode sagoreva dodatne kalorije, jer telo treba da se prvo zagreje kako bi se suprotstavilo promeni temperature. Izbegavajte gazirana pića jer sadrže veliku količinu šećera.

 

 

  • Raznolikost je začin životu

 

 

Kombinacija raznih vrsta treninga, na primer kardio i onog sa tegovima, vrlo je efikasna za naše zdravlje. Kardio trening je odličan način za sagorevanje masti tokom aktivnosti, dok trening otpora deluje na naše telo tako da ono i nakon vežbanja sagoreva kalorije.

 

 

  • Intervalni trening

 

 

Pronalaženje dovoljno vremena za trening može predstavljati prepreku. Intervalni trening je odlična opcija za ovakvu problematiku. On predstavlja rad većeg intenziteta u kratkim vremenskim intervalima, pa može za kraće vreme dati dovoljne, pa čak i bolje rezultate od jednoličnih treninga koji se sprovode uvek istim tempom.

 

 

  • Odugovlačenje ubija

 

 

Ukoliko čekamo idealne uslove, neki bolji ponedeljak, neku lepšu sezonu, neke sigurnije dane, nikad nećemo započeti menjanje naših navika i kretanje ka zdravom načinu života. Vežbanje treba da predstavlja uživanje jer će samo tako moći da se inkorporira u svakodnevni život, tako da samo započnite. Početak je pola zdravlja 🙂

 

 

  • Pronaći motivaciju

 

 

Šta vas motiviše? Nekim ljudima partner u vežbanju dosta pomaže. Interakcija sa drugim ljudima “vara” mozak, pa omogućava da vežbanje duže traje. 

FitPass članarina je idealni saputnik u vašem putu ka boljem, zdravijem i dužem životu. Mreža od preko 650 objekata širom Srbije i 70 disciplina garantuju raznolikost i uštedu vremena. Na vama je samo da krenete!

 


Jedna članarina, neograničene mogućnosti


FitPass vam omogućava pristup sportskim centrima, teretanama, bazenima. Isprobajte jogu, ples, kuglanje i mnoge druge discipline po ceni od samo jedne mesečne članarine.

Pretražite objekte iz našeg sistema


Pronađite objekat u blizini posla, kuće ili fakulteta.

Popusti


Olakšajte sebi vođenje zdravog života! Uz FitPass članarine ostvarujete mnogobrojne popuste u restoranima zdrave hrane, na kupovinu sportske opreme i suplemenata, lekarske i nutricionističke preglede i još mnogo toga drugog.

Pogodnosti za kompanije


Pružite svojim zaposlenima mogućnost rekreacije i unapredite svoje poslovanje po specijalnim pogodnostima.