Man 1869624 1280

Kako čitanje knjiga pomaže fizičkoj aktivnosti: Snaga uma i tela


Vikend je doneo jedno od najvažnijih kulturnih dešavanja u Beogradu – Sajam knjiga! A kako mi u Fitpassu volimo da povezujemo svetove zdravog uma i tela, postavlja se zanimljivo pitanje: kako čitanje knjiga može da pomogne u fizičkoj aktivnosti? Možda deluje kao neočekivana kombinacija, ali verujte – disciplina i fokus koji steknete kroz čitanje knjiga direktno se prenose na trening i brigu o fizičkom zdravlju. Evo kako!

1. Disciplinovani čitač = disciplinovani sportista

Da biste uživali u čitanju knjige, potrebno je vreme, pažnja i posvećenost – isti ti faktori ključni su i kada je u pitanju fizička aktivnost. Redovno čitanje razvija osećaj za disciplinu, a jednom kada usvojite tu naviku, lako je preneti je na vežbanje. Fitpass članovi koji vole da “gutaju” knjige često su i oni koji lako organizuju svoje fitnes rutine – jer disciplina postaje deo svakodnevnog života.

2. Snaga fokusa

Kada uzmemo knjigu u ruke, učimo kako da ignorišemo distrakcije i fokusiramo se na priču. Ista stvar je sa treningom! Bilo da se bavite jogom, dižete tegove ili trčite, fokus na pravilno izvođenje pokreta i održavanje koncentracije je ključ. Fitpass korisnici često koriste svoje veštine stečene kroz čitanje da poboljšaju rezultate treninga – kako za um, tako i za telo!

3. Navike se prepliću

Kao što pravite plan za čitanje – recimo, završavate poglavlje dnevno – isto možete uraditi sa fitnesom. Prava magija nastaje kada shvatite da su obrasci za stvaranje navika, bilo da je u pitanju čitanje ili trening, isti: postavljanje ciljeva, praćenje napretka i uživanje u postignućima. Sa Fitpass članstvom, možete lako pratiti svoj fitnes put, baš kao što pratite broj pročitanih stranica.

4. Opustite um za jače telo

Nakon dugog dana, nema boljeg osećaja od opuštanja uz dobru knjigu. I znate šta? Ta relaksacija je ključna za vašu fizičku spremnost! Redovno čitanje smanjuje nivo stresa, a manje stresa znači bolje performanse na treningu. Uz Fitpass, možete balansirati između umnih i fizičkih aktivnosti – čitajte knjigu, pa onda odradite omiljeni trening!

5. Inspiracija iz knjiga kao motivacija za trening

Mnogo knjiga nosi snažnu poruku o upornosti, izdržljivosti i uspehu – baš kao i fitnes put. Čitanje biografija poznatih sportista ili motivacionih vodiča može vas podstaći da istrajete u svojoj fitnes rutini. Uz Fitpass, uvek imate mogućnost da isprobate nove fitnes aktivnosti i tako pronađete svoju idealnu inspiraciju za uspeh.

6. Um i telo u balansu

Na kraju dana, sve se svodi na ravnotežu. Zdrav um i zdravo telo ne mogu jedno bez drugog. Čitanje vam pomaže da razvijate mentalnu izdržljivost, a Fitpass vam daje fleksibilnost da trenirate kada god i gde god želite. Spoj ovih dveju aktivnosti pravi je recept za dugoročno zdravlje i sreću!

Zato, ove nedelje posetite Sajam knjiga, izaberite dobro štivo, a zatim posetite neku od Fitpass lokacija – jer balans uma i tela je ključ za dug i srećan život!


Jedna članarina, neograničene mogućnosti


FitPass vam omogućava pristup sportskim centrima, teretanama, bazenima. Isprobajte jogu, ples, kuglanje i mnoge druge discipline po ceni od samo jedne mesečne članarine.

Pretražite objekte iz našeg sistema


Pronađite objekat u blizini posla, kuće ili fakulteta.

Popusti


Olakšajte sebi vođenje zdravog života! Uz FitPass članarine ostvarujete mnogobrojne popuste u restoranima zdrave hrane, na kupovinu sportske opreme i suplemenata, lekarske i nutricionističke preglede i još mnogo toga drugog.

Pogodnosti za kompanije


Pružite svojim zaposlenima mogućnost rekreacije i unapredite svoje poslovanje po specijalnim pogodnostima.