Da li bi žene trebalo da piju proteinske šejkove?


best-protein-powder

Iako proteine i suplemente u najvećoj razmeri konzumiraju bodibilderi i profesionalni sportisti, malo ko zna da oni nisu rezervisani samo za njih.

Preporučljivi su svim osobama koje vode zdrav život i brinu o svojoj ishrani.


Visokoproteinski šejkovi pomažu u razvijanju mišićne mase i pospešuju gubljenje masnih naslaga. Takođe vas duže drže sitim, obezbeđuju organizamu bitne hranljive materije, čak i poboljšavaju metaboličke aktivnosti.

Istraživanja i testiranja su pokazali pozitivne rezultate kod žena koje su koristili suplementaciju u vidu proteina u prahu. Rezultati nisu bili kod svih istih, ali u značajnom broju kod žena proteinski šejkovi su pospešili gubljenje kilaže, poboljšali telesnu kompoziciju i smanjili rizike od mnogih bolesti.
Iako će većina žena uneti dovoljnu dnevnu količinu proteina redovnom ishranom, ukoliko se budete odlučili dopunu ishrane u vidu suplementacije – sigurno nećete pogrešiti.

Pročitajte i : 8 razloga zašto bi žene trebalo da dižu tegove

Nudimo vam 3 razloga zašto bi žene trebalo da piju proteinske šejkove:

Povećanje mišićne mase

Ukoliko želite da povećate mišićnu masu, svaki profesionalni trener će vam preporučiti treninge snage i povećanje dnevnog unosa proteina sa 0.2 na 0.4 grama po kilogramu telesne težine.

Povećanje mišićne mase i konzumiranje adekvatne količine proteina je od posebne važnosti za žene. Starenjem se povećava rizik od mnogih bolesti poput osteoporoze. 

Ukoliko radite treninge snage i unosite dovoljne količine proteina kroz ishranu, neće vam biti potrebni protein šejkovi. Oni su tu da upotpune ishranu i pruže vašem organizmu sve hranljive sastojke koji su mu neophodni.

Mršavljenjeproteinski šejk

Povremeno konzumiranje protein šejkova kao zamenu za pojedine obroke i međuobroke vam može pomoći da izgubite više kilograma i masnih naslaga nego što bi izgubili nekom dijetom.

Kombinacijom protein šejkova i niskokalorične ishrane postići ćete najbolje rezultate ukoliko želite da izgubite kilograme ali ne i mišićnu masu.

Hranljive materije

Suplementacija je stvorena kao dopuna redovnoj ishrani kako bi uspeli da unesete prepočeni dnevni unos svih hranljivih materija. 

Kućni, pa čak i kupovni šejkovi koji su napravljeni od svežeg voća, povrća i prirodnih proteina snabdnevaju organizam bitnim vitaminima i mineralima.

Protein iz šejkova ili hrane je klasifikovan kao bitna hranljiva materija, što znači da neophodan za svakodnevno funkcionisanje vašeg organizma.

Jedna kartica. 50+ sportskih discplina. 500+ sportskih objekata. Samo 2400 dinara mesečno.
Jedna kartica. 50+ sportskih discplina. 500+ sportskih objekata. Samo 2500 dinara mesečno.

Jedna članarina, neograničene mogućnosti


FitPass vam omogućava pristup sportskim centrima, teretanama, bazenima. Isprobajte jogu, ples, kuglanje i mnoge druge discipline po ceni od samo jedne mesečne članarine.

Pretražite objekte iz našeg sistema


Pronađite objekat u blizini posla, kuće ili fakulteta.

Popusti


Olakšajte sebi vođenje zdravog života! Uz FitPass članarine ostvarujete mnogobrojne popuste u restoranima zdrave hrane, na kupovinu sportske opreme i suplemenata, lekarske i nutricionističke preglede i još mnogo toga drugog.

Pogodnosti za kompanije


Pružite svojim zaposlenima mogućnost rekreacije i unapredite svoje poslovanje po specijalnim pogodnostima.