Fitnes aktivnosti za celu porodicu u kasnu zimu/rano proleće


Kako zima počinje da se završava, prolećna groznica postaje sve veća. Ovo je period kada polako krećemo u aktivnosti koje se dešavaju napolju, ali takođe možemo i isprobati neke u zatvorenom dok traju ti poslednji hladni dani. To vreme je krajnje vreme da se konačno aktiviramo.

 

Ovaj period u kome se nalazimo nije toliko povoljan što se tiče planiranja zabavnih aktivnosti za decu koliko je na primer letnje vreme. Međutim, ipak se isplati uložiti vremena u dečije sagorevanje kalorija kako ne biste završili sa malim tasmanijskim đavolcima u kući i isplanirati jedan od sledećih osam porodičnih zabavnih sportskih izleta.

  • Vožnja rolera

Upravo vožnja rolera može biti odlična aerobna vežba za celu porodicu. Možda su prošle godine od kako ste poslednji put stali na ove točkiće, ali to je poput vožnje bicikla – ne zaboravlja se.

 

Deca dok ne nauče, treba da imaju zaštitnu opremu – kacige, štitnike za kolena i laktove…

  • Klizanje

Kao i vožnja rolera, ovo je isto vrlo zabavna aktivnost, kako za devojčice, tako i za dečake, a zatvorena klizališta omogućavaju klizanje bez obzira na vremenske prilike.

  • Plivanje na zatvorenom

Plivanje je omiljena disciplina tokom letnjih dana, ali zatvoreni bazeni mogu poslužiti mimo tog perioda. Pronađite najbliži bazen koji je u sklopu FitPass sistema i uživajte u letnjim aktivnostima tokom cele godine. 

 

Plivanje je sport sa malim otporom i velikim aerobnim odgovorom, a budući da ima terapeutska dejstva, idealno je za celu porodicu, pogotovo za decu.

  • Unutrašnji poligoni sa preprekama

Ovakav način aktivnosti deci jača motoriku, spretnost, kao i sposobnost rešavanja problema, a ne služi samo za zabavu, iako je na prvi pogled to upravo svrha.

  • Gimnastika/ples/fudbal/košarka

Ukoliko prijavite decu na sport, što kroz školu, što privatno, ne samo da će ona sprovoditi fizičku aktivnost, nego će sklapati prijateljstva i učiti se timskom duhu. 

 

Društveni aspekt sporta je podjednako važan kao i fizički.

  • Skijanje ili vožnja borda

Ukoliko je na planinama ostalo snega, ovaj period je idealan za učenje jer nema previše gužvi, a vreme je idealno. Većina ski centara ima ski škole, a FitPass vam preporučuje Nix na Kopaoniku gde će vaši najmlađi brzo i efikasno naučiti ove popularne sportove.

  • Sankanje

Prelazak iz detinjstva u odraslo doba ne bi trebalo značiti prestanak sankanja kad god vremenski uslovi pogoduju za to. Razmišljajte o sankanju kao o danu za noge jer ćete ih dodatno uposliti, a vaši mališani će uživati.

  • Arkadne igre/bilijar/stoni tenis/pikado

Možda vam ove discipline ne deluju kao one koje troše previše energije, ali vašoj deci će biti idealne za motoriku i zabavu.

 

U zavisnosti gde živite, zima može biti blaža ili oštrija. Ukoliko su i kod vas nastupili lepši dani, nastavite da vodite decu napolje na šetnju ili igrališta, ali dopunite spisak aktivnosti i nekim od gorepomenutih predloga.

Ne zaboravite, FitPass karticu možete ustupiti detetu do 14 godina uz vaše prisustvo i omogućiti neku zabavnu aktivnost od širokog dijapazona ponuđenih na našem sajtu.


Jedna članarina, neograničene mogućnosti


FitPass vam omogućava pristup sportskim centrima, teretanama, bazenima. Isprobajte jogu, ples, kuglanje i mnoge druge discipline po ceni od samo jedne mesečne članarine.

Pretražite objekte iz našeg sistema


Pronađite objekat u blizini posla, kuće ili fakulteta.

Popusti


Olakšajte sebi vođenje zdravog života! Uz FitPass članarine ostvarujete mnogobrojne popuste u restoranima zdrave hrane, na kupovinu sportske opreme i suplemenata, lekarske i nutricionističke preglede i još mnogo toga drugog.

Pogodnosti za kompanije


Pružite svojim zaposlenima mogućnost rekreacije i unapredite svoje poslovanje po specijalnim pogodnostima.