FitPass saveti za leto 2021.


Vežbanje je postalo standardni deo većine svakodnevnih rutina. Iako se može činiti da je plan treninga nešto što se jednom zacrta i pridržava se toga, ipak je realnost malo drugačija ili bar treba da bude. Trebalo bi prilagoditi fitnes rutinu sezoni, vremenskoj prognozi, pa čak i delu dana. Što se tiče letnje sezone, pratite ovih par saveta za maksimalne efekte.

 

Izbegavajte preveliku toplotu vežbanjem u zatvorenom

 

Možda ćete uživati u svakodnevnom trčanju ili vožnji bicikla na otvorenom, ali letnja vrućina zna da potroši svu vašu energiju i izloži kožu opekotinama od Sunca kao i toplotnom udaru. Kad su u pitanju velike vrućine, sigurnije je vežbanje u zatvorenom. 

 

Možete ići na traku za trčanje ili sobni bicikl koje većina teretana u FitPass sistemu poseduje. 

 

Hidratacija, hidratacija, hidratacija

 

Dovoljna hidriranost tela je uvek važna, ali je ona presudna u vrelim letnjim danima. Voda je neophodna, ali dobra su i kvalitetna sportska pića koja sadrže elektrolite i kalijum, odnosno sve ono što gubite tokom vežbanja sem vode. Sportski napici mogu sadržati i natrijum koji može biti potreban za vežbanje na vrućini.

 

 

 

 

Nosite odeću koja vas hladi

 

 

 

Svetle boje odbijaju toplotu i hladnije su od tamnih.Takođe, držite se pamuka jer teže ostaje suv. 

 

 

Pravo vreme

 

Što se tiče sagorevanja kalorija ili izgradnje mišića nije važno koje je doba dana. Međutim kada je reč o efikasnom treningu – doba dana jeste važno. Najtopliji deo dana je uglavnom između 10 i 15 sati, pa planirajte svoje treninge pre ili posle tog okvira. Odlična je opcija rano vežbanje, jer na taj način dobijamo energiju za ceo dan. Dobra opcija je i neposredno pre ili posle večere kako bismo se istrošli za dobar san. Uglavnom treba preskočiti sredinu dana.

 

Hladni tuš

 

 

Telesna temperatura raste dok vežbamo, pa se znojimo odnosno pokrećemo proces kojim hladimo telo. Zašto ne bismo pomogli telu prilikom hlađenja i istuširali se hladnom vodom pre treninga? Na taj način snižavamo telesnu temperaturu za par stepeni, ali to može da znači ogromnu razliku u nivou energije i koliko dugo možemo ostati na vežbanju. Niko ne želi da se odrekne treninga napolju samo zato što je pretoplo vreme, ali takođe ne želimo ni da dobijemo toplotni udar.

 

 

 

U FitPass sistemu nalazi se preko 650 objekata u više od 30 gradova među kojima možete naći idealan za vas ovog leta.


Jedna članarina, neograničene mogućnosti


FitPass vam omogućava pristup sportskim centrima, teretanama, bazenima. Isprobajte jogu, ples, kuglanje i mnoge druge discipline po ceni od samo jedne mesečne članarine.

Pretražite objekte iz našeg sistema


Pronađite objekat u blizini posla, kuće ili fakulteta.

Popusti


Olakšajte sebi vođenje zdravog života! Uz FitPass članarine ostvarujete mnogobrojne popuste u restoranima zdrave hrane, na kupovinu sportske opreme i suplemenata, lekarske i nutricionističke preglede i još mnogo toga drugog.

Pogodnosti za kompanije


Pružite svojim zaposlenima mogućnost rekreacije i unapredite svoje poslovanje po specijalnim pogodnostima.