Kako da pojačate angažman svojih zaposlenih putem sporta?


Kako kompanije mogu koristiti sport za stvaranje motivisane radne snage koja može da koristi zaposlenima i mentalno i psihički?

 

Prisetimo se, najzabavniji predmet u školi nam je bilo fizičko. Od istrajnosti, preko drugih šansi za savladavanje prepreka i pretvaranja neuspeha u pobede uz pravilno vođenje, sport je imao puno lekcija za podučavanje – sve dok smo se zabavljali kroz igru. U takvom takmičarskom raspoloženju, neuspeh nije doživljavan negativno već kao prilika da se ustane iz pepela. Iako nikad nije bilo garancije za pobedu, bitni su uslovi koji su bili isti za sve i kojima su svi tretirani jednako. 

 

Šta se desilo sa tom decom kad su porasla?

 

Odrasli ljudi imaju malo zabave u načinu na koji svakodnevno učimo. Sport neki smatraju slobodnim vremenom nakon posla, neki kao način za održavanje kondicije, a treći za oslobođenje od stresa. 

Pitanje je da li možemo da vratimo zabavu u učenje i rad? Može li se sport takođe smatrati alatom za stvaranje inkluzivnog radnog okruženja? Može!

Na osnovu skorašnje ankete koju je sproveo SportzConsult skoro 83% firmi koji promovišu sport među svojim zaposlenima doprinosi fizičkoj spremnosti, mentalnom blagostanju i socijalnim interakcijama među radnicima. Ovo okruženje zabave i igre pomaže u negovanju osnovnih veština poput discipline, vođstva, donošenja odluka, timskog rada, tolerancije i inovacija, dok se pronalaze rešenja za rešavanje problema, efikasna komunikacija i koordinacija. 

 

Nije iznenađenje da se produktivnost zaposlenog na poslu povećava kada je angažovan, srećan i zdrav.

Fizička aktivnost i sport integrisani u korporativno radno okruženje daju nam novi osećaj na radnom mestu – pojačano je druženje, kolaboracija kao i količina ukupne energije.

 

Svi su jednaki 

 

Izleti i druženja zaposlenih, porodični dani, proslave i kolektivni odmori su odlični načini za izgradnju tima. Sport, s druge strane, pruža prednost, ne samo u ublažavanju stresa, već i pruža mogućnost zaposlenima na svim nivoima da komuniciraju sa nadređenima. Sport je najmoćnije i najzabavnije sredstvo za podsticanje saradnje zaposlenih na svim nivoima.

Velike svetske kompanije prepoznaju ovu prednost sporta i kolaboracije zaposlenih kroz sport, pa sezonski organizuju fudbalske, košarkaške lige, plivačke trke, kuglanja i ostalo… Često ove inicijative ne budu isključivo tema HR sektora, već i unutar ostalih sektora dolazi do planiranja sportskih aktivnosti.

Sport ima nebrojano puno prednosti i zaslužuje svoj položaj u kalendaru angažovanja zaposlenih u svakoj kompaniji.

 

FitPass nudi firmama koji prepoznaju benefite bavljenja sportom među svojim zaposlenim specijalne uslove, a detalje saznajte putem našeg sajta.


Jedna članarina, neograničene mogućnosti


FitPass vam omogućava pristup sportskim centrima, teretanama, bazenima. Isprobajte jogu, ples, kuglanje i mnoge druge discipline po ceni od samo jedne mesečne članarine.

Pretražite objekte iz našeg sistema


Pronađite objekat u blizini posla, kuće ili fakulteta.

Popusti


Olakšajte sebi vođenje zdravog života! Uz FitPass članarine ostvarujete mnogobrojne popuste u restoranima zdrave hrane, na kupovinu sportske opreme i suplemenata, lekarske i nutricionističke preglede i još mnogo toga drugog.

Pogodnosti za kompanije


Pružite svojim zaposlenima mogućnost rekreacije i unapredite svoje poslovanje po specijalnim pogodnostima.