Kako naći motivaciju ponedeljkom?Ukoliko već nemate redovnu rutinu vežbanja, ponedeljak je odlično vreme da započnete stvaranje zdravih i dobrih navika. S druge strane, ako već redovno trenirate, onda ste svesni da nije uvek lako pronaći motivaciju za još jednu nedelju vežbanja. Danas razmišljamo o motivacionim porukama koje mogu pomoći na početku, ali i u podsećanju zašto ste uopšte i počeli sa treniranjem.

Dobijamo zaista mnogo prednosti započinjanjem nedelje vežbanjem, bilo da to radimo samostalno kod kuće ili u teretani. Trening poboljšava raspoloženje, dovodi u pozitivan stav prema životu i izazovima koji predstoje tokom radne nedelje. 

 

Početak je najvažniji deo posla

 

Početak može predstavljati najteži deo zdrave promene života, ali je jedan od najvažnijih koraka. Kada započnete novo zdravstveno i fitnes putovanje, zapamtite da niste sami. Mnogo je onih koji počinju baš poput vas i onih koji imaju ista pitanja. 

Nova nedelja je savršena za novi početak. Ukoliko niste sasvim sigurni odakle da počnete – počnite sa savetima na FitPass blogu!

 

Počnite svaki dan pitanjem ZAŠTO?

 

Kada započnete svaki dan pitajući se zašto ste uopšte krenuli put zdravijeg i dugovečnijeg života, sprovođenje će biti dosta lakše.

To zapravo znači da razlozi treba biti vredni discipline koju sprovodite. Vaše ZAŠTO treba da vas inspiriše. Reč inspirisati potiče od latinske reči koja znači udahnuti život, tako da takav osećaj treba da vas obuzme kada razmišljate o našem ZAŠTO.

Ponovno potvrđivanje zašto ste započeli svoju zdravu rutinu svaki dan, pomaže vam da nađete hrabrosti da nastavite dalje iako vam se nešto ne svidja. Sećanje na svoje ZAŠTO može vam pomoći da ostanete na kursu treninga i ishrane na kom želite da budete. 

 

Ovo radim zbog sebe!

 

Vaše fitnes putovanje se tiče samo vas samih i ne morate upoređivati iskustvo ni sa kim drugim. Fitnes i zdrav način života će vas osnažiti, zato ga prigrlite i uradite to zbog vas!

 

Svaki napredak se odvija izvan zone komfora

 

Koji je jedan siguran znak promene? Onaj koji kazuje da nije lako. Naša tela i umovi mogu da se odupiru promenama čak i kad one imaju mnoge koristi po nas same. Zbog toga je toliko važno da nastavimo kada je teško. Bez obzira da li se radi o odlasku u teretanu i prvom korišćenju tegova, isprobavanju novih vidova treninga ili traženju prijatelja koji će nas držati motivisanima, preduzimanje tog koraka nam proširuje zonu udobnosti. Vrlo brzo ćemo shvatiti da nam je ugodno nešto što nam do skoro nije palo na pamet, tako da ne treba da odustajemo kad nam je nešto neprijatno ili nas je strah.

 

 

Trenutak kada želite da prestanete je trenutak kada treba da dodate gas

 

Ukoliko ste se jutros probudili osećajući se iscrpljeno pre nego što je nedelja uopšte i počela – niste sami. Bez obzira šta se dešavalo tokom vikenda, ponedeljak i dalje može biti odlično vreme za započinjanje sa ostvarivanjem zdravstvenih i fitnes ciljeva. 

Kada želite da odustanete, kopajte duboko i pronađite disciplinu za svoje ciljeve. Setite se zašto ste počeli uopšte, šta želite da postignete i nastavite dalje – jer će vredeti.

 

 

Ne postaje lakše, samo smo mi jači

 

Verovatno ste čuli da vežbe koje danas predstavljaju izazov, sutra su samo zagrevanje. 

 

 

 

 

 

Uradite nešto danas na šta ćete biti ponosni sutra

 

Kada danas odlučite da pazite na svoje telo, vežbate, jedete zdravu hranu i mislite pozitivno, pripremate se da sutra budete bolja verzija sebe. Nastavite da podižete lestvicu i preduzimate korake ka zdravlju i imajte na umu da je ovo upravo najbolji poklon koji možete dati sebi.

 

 

 

Dobijate ono što ponavljate

 

Kada nešto radimo iznova i iznova to nas oblikuje. Upravo iz ovog razloga je dobro svesno stvarati zdrave navike. Posvetite se reorganizaciji ovog ponedeljka, nabavite svoju FitPass članarinu i krenite u ostvarenje svojih ciljeva.

 


Jedna članarina, neograničene mogućnosti


FitPass vam omogućava pristup sportskim centrima, teretanama, bazenima. Isprobajte jogu, ples, kuglanje i mnoge druge discipline po ceni od samo jedne mesečne članarine.

Pretražite objekte iz našeg sistema


Pronađite objekat u blizini posla, kuće ili fakulteta.

Popusti


Olakšajte sebi vođenje zdravog života! Uz FitPass članarine ostvarujete mnogobrojne popuste u restoranima zdrave hrane, na kupovinu sportske opreme i suplemenata, lekarske i nutricionističke preglede i još mnogo toga drugog.

Pogodnosti za kompanije


Pružite svojim zaposlenima mogućnost rekreacije i unapredite svoje poslovanje po specijalnim pogodnostima.