Kako se istezati na radnom mestu?


Većina nas provodi sate ispred računara ili telefona tokom dana. Ovaj sedalni način života uzima danak kada pričamo o leđima, kukovima, vratu i ramenima i nije uvek lako naći olakšanje ili sprečiti bol. Međutim, dobra vest je da istezanje može preduprediti nelagodnosti, a možemo ga izvoditi gde god postoji zid ili stolica.

 

Kukovi i donja leđa

 

Kukovi i donji deo leđa se stežu od previše sedenja. Kako biste istegli ovaj deo tela treba sesti na ivicu stolice sa stopalima u šitini kukova, direktno ispod kolena. Prebacite članak preko suprotnog kolena i blago se nagnite napred da osetite istezanje. Ponovite i sa drugom nogom.

 

Vratni deo kičme

 

Ova vežba će poništiti sav stres nakupljen tokom radnog dana. Koristite je za smirivanje uma nakon napornog posla u kancelariji. Ustanite okrenuti stolici i stavite laktove u šake. Naslonite ruke na naslon ili sedište stolice, a ukoliko je potrebno savijte kolena.

 

Slabinski deo kičme

 

Zarotirajte se sedeći na stolici u levo držeći naslon levom rukom. Dohvatite koleno ili dalje ako možete suprotnom rukom. Ponovite sve i desnom.

 

Ramena

 

Ovaj deo tela se stisne nakon sati provedenih nad tastaturom. Stanite levim ramenom do zida i ispružite levu ruku pravo prema gore dlanom okrenutim zidu. Pomerajte ruku ka dole iza sebe polako kao unazad kazaljke na satu od 12 do 6. Okrenite se, pa ponovite sve ovo i desnom rukom.

 

Leđa

 

Ova vrsta istezanja je verzija popularne poze u jogi koja isteže celo telo, a naročito leđa. Stanite okrenuti naslonu stolice i stavite ruke na njega. Odaljite se maksimalno i savijte se ka dole držeći ruke i noge u pravom položaju.

 

Ramena i grudi

 

Ovo istezanje otvara prsa i ramena i nadoknađuje svo ono naginjanje nad stolom, pa omogućava više vazduha u plućima. Sedite uspravno na ivicu stolice, pa jednu ruku spustite u stranu, a drugu podignite uvis i napravite luk u suprotnu stranu dok su vam grudi izbačene.

 

Zglobovi i ramena

 

Sve to kucanje, kliktanje miša i slanje poruka steže zglobove, pa ih je bitno istezati s vremena na vreme. Ispružite desnu ruku ispred sebe sa dlanom na gore. Povucite prste ka dole desnom rukom, pa zamenite ruke i ponovite. Takođe, nakon ove vežbe istezanja, ispružite ruke ispred sebe, isprepletanih prstiju. Okrenite ka spolja i lagano podignite ruke iznad sebe.

 

FitPass članarina može doprineti aktivnijem i zadovoljnijem načinu života svih zaposlenih ljudi. U našem sistemu su mnogobrojne firme koje prepoznaju značaj prevencije i omogućavaju svojim zaposlenima rekreaciju. Ukoliko niste, a želite da budete deo velike porodice zadovoljnih korisnika, sve neophodne informacije možete pronaći na sajtu, i to u delu za poslovne korisnike

 


Jedna članarina, neograničene mogućnosti


FitPass vam omogućava pristup sportskim centrima, teretanama, bazenima. Isprobajte jogu, ples, kuglanje i mnoge druge discipline po ceni od samo jedne mesečne članarine.

Pretražite objekte iz našeg sistema


Pronađite objekat u blizini posla, kuće ili fakulteta.

Popusti


Olakšajte sebi vođenje zdravog života! Uz FitPass članarine ostvarujete mnogobrojne popuste u restoranima zdrave hrane, na kupovinu sportske opreme i suplemenata, lekarske i nutricionističke preglede i još mnogo toga drugog.

Pogodnosti za kompanije


Pružite svojim zaposlenima mogućnost rekreacije i unapredite svoje poslovanje po specijalnim pogodnostima.