Koja je moja idealna težina?


Najčeća pitanja savremenog čoveka, koji želi da se zdravo hrani i da trenira, jesu vezana za težinu i zdrav način da se željena kilaža dostigne. Dakle glavno pitanje glasi: KOJA JE MOJA IDEALNA KILAŽA?

Bitno je na početku naglasiti da idealna kilaža zapravo ne postoji. Ono što postoji jeste povoljan odnos masti, mišića i kostiju u telu. Što znači da je „idealna kilaža“ vrlo individualan pojam. Kada govorimo o „idealnoj kilaži“ ne možemo se samo osloniti na broj koji vidimo kada stanemo na vagu. Ono što je najbolji pokazatelj našeg stanja i kilaže uopšte jeste – Index telesne težine (eng. Body Mas Index (BMI)).

BMI predstavlja odnos visine i težine, i postoji tačna formula po kojoj se on može izračunati:

formula-BMI

Online kalkulator možete pronaći na ovom linku.

Preverite u kojoj ste kategoriji u odnosu na izračunati BMI:

indeks_telesne_tezine_vrednosti

Najbolji način da postignete i održite svoju idealnu težinu, jesu zdrav način ishrane, hidratacija i redovna fizička aktivnost. Ne postavlja se pitanje da li je fizička aktivnost za vas korisna ili ne. Nedvosmisleno je dokazano da fizička aktivnost donosi brojne zdravstvene koristi. Redovnim treniranjem ubrzavate metabolizam, trošite višak kalorija koje ste uneli u toku dana i izbegavate pojavu viška kilograma.

Prema istraživanju Svetske zdravstvene organizacije čak pola milijarde ljudi je gojazno. U Srbiji taj broj raste iz godine u godinu, a sve je više dece koja pate od bolesti izazvanih debljinom.

merenje-gojaznosti

Zato, nema vremena za čekanje. Opremu u ruke, FitPass u džep i pravo na trening!

 

 


Jedna članarina, neograničene mogućnosti


FitPass vam omogućava pristup sportskim centrima, teretanama, bazenima. Isprobajte jogu, ples, kuglanje i mnoge druge discipline po ceni od samo jedne mesečne članarine.

Pretražite objekte iz našeg sistema


Pronađite objekat u blizini posla, kuće ili fakulteta.

Popusti


Olakšajte sebi vođenje zdravog života! Uz FitPass članarine ostvarujete mnogobrojne popuste u restoranima zdrave hrane, na kupovinu sportske opreme i suplemenata, lekarske i nutricionističke preglede i još mnogo toga drugog.

Pogodnosti za kompanije


Pružite svojim zaposlenima mogućnost rekreacije i unapredite svoje poslovanje po specijalnim pogodnostima.