Koliko često treba da se merite na vagi?


Bilo da nabacujete kilograme ili ih skidate, vaga je pokazatelj u kom smeru idete, da li napredujete i koliko. Na osnovu tih parametara i merenja obima delova tela možete da budete sigurni da li je vaš pristup dobar ili treba nešto da promenite.

 

 

 

Što se tiče samog merenja odaberite jedan dan i vreme (ujutru) kada ćete se meriti. Dovoljno je jednom u nedelju ili dve dana. Razlog tome je što vaša kilaža varira tokom dana i dosta zavisi od mnoštva faktora kao što su:

 

1. Vreme kada se merite, jer ste ujutru najlakši zato što niste uneli ništa od hrane i tečnosti, dok ste uveče logično najteži nakon celog dana

 

 

 

2. Mesto na kom se merite bi uvek trebalo da bude ravna površina, jer vaga može da pokaže različitu kilažu ako je na neravnom mestu postavljena (u zavisnosti od mehanizma)

 

 

 

 

3. Ako ste žena zapamtite da težina može da vam varira zbog hormonskih promena, jer zadržavate dosta više tečnosti. Konstantan rast i pad težine u tom periodu nema nikakve veze sa vašom stvarnom kilažom

 

 

 

4. Ono što ste jeli prethodnog dana ima uticaj na vašu kilažu zbog hrane koja može biti puna natrijuma. So može da izazove zadržavanje vode u telu i samim tim povećanje broja kilograma na vagi

 

Iz ovih razloga nije preporučljivo merenje na svakodnevnom nivou, jer može dosta da utiče na vas i da psihički sebi stvarate pritisak bespotrebno. Ovako vidite vaš stvarni napredak u kom pravcu idete i da li vam trebaju neke promene. Bez obzira na brojke, svakako glavni pokazatelj treba da vam bude ogledalo, jer ćete fizičke promene najviše moći da primetite, što je bitnije od broja na vagi. Ako se kilaža ne menja onda treba redukovati dnevni unos kalorija.


Ono što će vam sa sigurnošću pomoći da izgubite tih par kilograma viška na vagi je FitPass članarina koja se prilagođava svačijem ukusu, odnosno obuhvata čak 60 različitih sportskih disciplina.

 

Tekst je autorski i kreiran od strane našeg brend ambasadora Marka Spasojevića.


Jedna članarina, neograničene mogućnosti


FitPass vam omogućava pristup sportskim centrima, teretanama, bazenima. Isprobajte jogu, ples, kuglanje i mnoge druge discipline po ceni od samo jedne mesečne članarine.

Pretražite objekte iz našeg sistema


Pronađite objekat u blizini posla, kuće ili fakulteta.

Popusti


Olakšajte sebi vođenje zdravog života! Uz FitPass članarine ostvarujete mnogobrojne popuste u restoranima zdrave hrane, na kupovinu sportske opreme i suplemenata, lekarske i nutricionističke preglede i još mnogo toga drugog.

Pogodnosti za kompanije


Pružite svojim zaposlenima mogućnost rekreacije i unapredite svoje poslovanje po specijalnim pogodnostima.