Mens sana in corpore sano


U zdravom telu zdrav duh, rekli su stari Latini, a rekla je i Konstrakta u svojoj pesmi koja je postala naš predstavnik na Pesmi Evrovizije 2022.

Zapravo, izgleda da ovih dana svi pevušimo ove stihove, ali je pitanje koliko ih se pridržavamo? Koliko zaista vodimo računa o svom fizičkom zdravlju, svesni da ono u velikoj meri utiče na mentalno. 

Fizička aktivnost utiče na naše raspoloženje i deluje kao prirodni antidepresiv. Dok vežbamo i bavimo se sportom, naše telo luči hormon sreće, endorfin, a imunitet se jača. Osim „hemijskih” reakcija koje se dešavaju dok vežbamo, fizička aktivnost nas i na empirijskom nivou uči vredne lekcije koje nam pomažu da se lakše, bolje i efikasnije izborimo sa životnim preprekama. Postajemo disciplinovaniji, izdržljiviji, uporniji, pozitivniji, spremniji i snažniji da odreagujemo i uhvatimo se u koštac sa svakodnevnim obavezama i životom. Jednostavno, raste samopouzdanje.

Šta kažu poznati

Da ovo nije samo naš savet, govore i mnogobrojne uspešne ličnosti koje su nas tokom poslednjih dana, godina pa i vekova savetovale i učile „mens sana in corpore sano” životnoj filozofiji. Ponekad je dovoljno da nas na velike stvari inspiriše tek nekoliko reči, posebno od onih koji dokazuju da je sve moguće ukoliko su telo i um u korelaciji i balansu. Ovo su neki od njih: 

 „Telesna kondicija nije samo jedan od najvažnijih ključeva za zdravo telo, to je temelj dinamične i kreativne intelektualne aktivnosti.” Džon F. Kenedi 

„Mrzeo sam svaki minut treninga, ali sam rekao: Ne odustaj. Ispaštaj sada i ceo svoj život živi kao šampion.” Muhamed Ali 

„Istinski užitak dolazi od aktivnosti uma i fizičke veze, oni su jedno.” Aleksandar von Humbolt 

„Ne prestajemo da vežbamo jer starimo – već ostarimo zato što smo prestali vežbati.” Dr Kenet Kuper  

„Dužnost je da čuvamo svoje zdravlje, inače nećemo imati zdrav i čist um.” Buda

„Ljudi nisu lenji, samo imaju ciljeve koji ih ne inspirišu.”  Entoni Robins

 

FitPass kao motivacija

A ako ste se pitali koji je način da vaše telo i um budu u korelaciji, predlažemo FitPass članarinu. Ona radi na promociji sporta i zdravlja, i kao sveobuhvatni sportski alat motiviše korisnike na fizičku aktivnost svojim ogromnom pogodnostima. Pruža mogućnost da se koristi u preko 600 sportskih objekata po celoj Srbiji za najrazličitije sportske aktivnosti kao što su: fitnes, plivanje, teretana, ples, joga, cross-fit, itd… 

Zdravo telo i zdrav duh su vam na dohvat ruke. Na nama je samo da vas pitamo…

I šta ćete sad?

 


Jedna članarina, neograničene mogućnosti


FitPass vam omogućava pristup sportskim centrima, teretanama, bazenima. Isprobajte jogu, ples, kuglanje i mnoge druge discipline po ceni od samo jedne mesečne članarine.

Pretražite objekte iz našeg sistema


Pronađite objekat u blizini posla, kuće ili fakulteta.

Popusti


Olakšajte sebi vođenje zdravog života! Uz FitPass članarine ostvarujete mnogobrojne popuste u restoranima zdrave hrane, na kupovinu sportske opreme i suplemenata, lekarske i nutricionističke preglede i još mnogo toga drugog.

Pogodnosti za kompanije


Pružite svojim zaposlenima mogućnost rekreacije i unapredite svoje poslovanje po specijalnim pogodnostima.