Od svih nas u FitPassu – srećni predstojeći praznici!


Bilo da slavite sve po redu ili samo neke od predstojećih praznika ili samo planirate da uživate u neradnim danima, predstojeći period će doneti više odmora kao i hrane.

“Raspored” prolećnih praznika u našoj zemlji je ove godine dosta čudan, ali to nas neće sprečiti da uživamo u svakom od njih.

 

Već sutra nas čeka Veliki petak, dan kad se farbaju jaja za nedelju i kojim se kod pravoslavnih hrišćana završava post. Ovaj tip ishrane zna da bude težak, ali period u godini omogućava dostupnost raznovrsnom voću i povrću što je veliki plus. Ukoliko postite, a želite da se na pravi način zasladite, pročitajte nešto više o poslasticama bez mrsnih sastojaka: https://fitpass.rs/blog/2021/04/20/posne-poslastice/ 

 

Nakon Velikog petka, dolazi Velika subota što se pravoslavlja tiče, ali i Praznik rada odnosno 1. maj. Prognoza zna da bude upitna, ali će u svakom slučaju biti toplo i u svakom slučaju ćemo uživati u društvu i roštilju. Prvomajski uranak obavezno obuhvata izlet u prirodu, dobru ekipu kao i jaku hranu. Tada se najčešće jede meso sa roštilja, tako da bi bilo dobro prirodu iskoristiti za zabavne fizičke aktivnosti sa prijateljima ili porodicom, a dodatni utrošak energije nadoknaditi ukusnim đakonijama.

 

Iz radničkog praznika prelazimo još jednom u hrišćanski i to onaj najveći. Vaskrs ove godine pada drugog maja i ove, kao i svake prethodne godine, obeležiće se poklanjanjem farbanih jaja što simbolizuje obnavljanje prirode kao i samog života. Tog dana često znamo i da preteramo sa hranom, a šta onda treba da uradimo, pročitajte kod nas na blogu: https://fitpass.rs/blog/2020/10/29/prejeli-smo-se-sta-sad/ 

 

I naredna dva dana posle Vaskrsa su neradna, pa će ih mnogi od nas iskoristiti za obilazak rodbine i prijatelja kao i za odmor ili put. U svakom od datih slučajeva, vreme neće biti standardno provedeno, već ćemo se malo više opustiti i prepustiti, kako duhovnoj, tako i svetovnoj hrani. I to je sasvim u redu, jer blagostanje celokupnog organizma zahteva i ovakve periode.

 

Bogati smo tradicijom iz kog god ugla ona dolazila, stoga se u predstojećim danima prepustite istoj. Praznik koji nas čini boljima, okuplja porodicu i prijatelje, podstiče da kuvamo nova jela i obradujemo naše mališane, udahnemo proleće i vratimo se prirodi ne može da bude loš. Iskoristite ih maksimalno!

 

Hristos voskrese!


Jedna članarina, neograničene mogućnosti


FitPass vam omogućava pristup sportskim centrima, teretanama, bazenima. Isprobajte jogu, ples, kuglanje i mnoge druge discipline po ceni od samo jedne mesečne članarine.

Pretražite objekte iz našeg sistema


Pronađite objekat u blizini posla, kuće ili fakulteta.

Popusti


Olakšajte sebi vođenje zdravog života! Uz FitPass članarine ostvarujete mnogobrojne popuste u restoranima zdrave hrane, na kupovinu sportske opreme i suplemenata, lekarske i nutricionističke preglede i još mnogo toga drugog.

Pogodnosti za kompanije


Pružite svojim zaposlenima mogućnost rekreacije i unapredite svoje poslovanje po specijalnim pogodnostima.