Close Up Hand Holding Basket Ball

Sportski objekti dostupni osobama sa invaliditetom 


Znamo koliko je osobama sa invaliditetom otežano svakodnevno funkcionisanje, najpre zbog infrastrukturne nepristupačnosti brojnih objekata i institucija koji i dalje nisu prilagođeni za njihovo adekvatno korišćenje.  

Upravo zbog toga, podstaknuti inicijativom “Sport sa srcem” koja za cilj ima sprovođenje istraživanja u cilju unapređenja života osoba sa invaliditetom u Republici Srbiji, želeli smo da se pridružimo i istražimo koji su to objekti u Fitpass sistemu koji mogu da zadovolje potrebe ove grupe i omoguće im da i oni imaju pristup prostoru i različitim programima rekreacije.  

Iako postoje različite vrste invaliditeta, u ovom tekstu fokusiraćemo se na dostupnost objekata osobama u invalidskim kolicima. Predstavićemo vam neke od objekata koji su deo Fitpass-a, uz napomenu da ako imate bilo kakvih pitanja kontaktirate objekat direktno, pre samog odlaska.

Pro Gym (Beograd)

U Beogradu, na Vračaru je fitnes centar Pro Gym, Sjenička 1, gde je samostalan ulazak osobe u invalidskim kolicima moguć uz adekvatnu pomoć kao i samostalno učestvovanje u programima, a tu je i osoblje koje je obučeno za rad sa korisnicima.  

Fitnes Klub Octagon (Pančevo)

Octagon se nalazi u ulici Zmaj Jove Jovanovića 2, u samom centru. Dobra vest je da osobe u invalidskim kolicima mogu samostalno da uđu u objekat, učestvuju u programima, a na raspolaganju im je u svakom trenutku stručno osoblje spremno da pomogne ukoliko je potrebno.

Synergy Veselina Masleše (Novi Sad)

U Novom Sadu vam predstavljamo SYNERGY trening centar (objekat u Veselina Masleša 74, Detelinara). Na 1200 m2 prostora razvijaju prijatan ambijent u kome je svako našao neophodnu podršku prilikom realizacije svojih ciljeva. U prilog tome govori činjenica da među vežbačima već imaju korisnike u invaldskim kolicima, te osoblje koje je uvek na rapsolaganju da pomogne prilikom ulaska ali i samog treninga.

Invenies (Petrovac)

Invenies je sportsko-rekreativni centar u Petrovcu na Mlavi kojeg čini tim stručnjaka iz oblasti sportskog treninga i fitnesa. U ovom objektu pored infrastrukturnog pristupa, osobe sa invaliditetom mogu i samostalno da učestvuju u programu. Nalazi se u ulici Petra Dobrnjca 5.

Ako znate za još neki objekat ili sportski centar koji je dostupan za vežbanje osobama sa invaliditetom, pišite nam na kontakt@fitpass.rs, rado ćemo ih kontaktirati sa predlogom za saradnju.


Jedna članarina, neograničene mogućnosti


FitPass vam omogućava pristup sportskim centrima, teretanama, bazenima. Isprobajte jogu, ples, kuglanje i mnoge druge discipline po ceni od samo jedne mesečne članarine.

Pretražite objekte iz našeg sistema


Pronađite objekat u blizini posla, kuće ili fakulteta.

Popusti


Olakšajte sebi vođenje zdravog života! Uz FitPass članarine ostvarujete mnogobrojne popuste u restoranima zdrave hrane, na kupovinu sportske opreme i suplemenata, lekarske i nutricionističke preglede i još mnogo toga drugog.

Pogodnosti za kompanije


Pružite svojim zaposlenima mogućnost rekreacije i unapredite svoje poslovanje po specijalnim pogodnostima.