Velnes trendovi u 2021. koji će promeniti život svake žene


Nakon godine velikih promena, vreme je da preispitamo svoje rutine i počnemo da brinemo o sebi na potpuno nove načine. Tako da, spremite se…

Protekla godina je najblaže rečeno donela tektonske promene i uticala na sve nas na ovaj ili onaj način. Vreme previranja je pružilo priliku da se resetujemo, očvrsnemo, prihvatimo promene i krenemo dalje. Radovanje običnim stvarima koje smo davno zaboravili, vežbanje na najčudnije načine i lečenje psiholoških problema televizijom samo su neki od primećenih noviteta. Promene su bile zastrašujuće, ali sada nam se čini kao da smo ih pokorili ili da smo bar navikli na njih.

Slede trendovi koji se vrlo lako mogu preobratiti u ciljeve za 2021. 

 

Lepota

 

Što se tiče lepote, ipak treba promeniti gledište u – brigu o sebi, odnosno o svojoj koži, kosi…

Stručnjaci savetuju da uključimo sva čula prilikom obavljanja naših standardnih bjuti rutina, a takođe i da produžimo par sekundi nanošenje kreme ili balzama pogotovo u popodnevnim časovima kako bi opustili mozak. Još jedna bitna stvar je i dovođenje u red svih svojih kozmetičkih preparata.

 

Zdravlje

 

Više vremena kod kuće nažalost nije donelo i više vremena za spavanje. Istraživanja kažu da imamo sve više povoda za nesanicu i problema sa snom. Neki od načina dolaska do boljeg sna je svakako promena temperature. Naime, ukoliko iz tople kupke pređete u hladniju spavaću sobu, brže i lakše tonete u san. S druge strane, možete dodati koju kap lavande ili nekog drugog eteričnog ulja na posteljinu, ponavljati ovo često i na taj način navići mozak da kad oseti ovakav miris čeka ga san, pa će samim tim i brže ići. Na kraju, nezaobilazna joga. U samom krevetu možete praktikovati most ili savasana pozu. 

 

Um

 

Ako kuća nema čvrst temelj… pa ostalo znate. Isto važi i za mentalno zdravlje. Postoje trikovi koji donose stabilnost i balans, a jedan od njih je zapisivanje svega onog što nas čini radosnim, uključujući ljude, aktivnosti ili stvari. I apdejtujte spisak često. Nađite vremena bar jednom nedeljno da se udubite u ove stavke jer je odlično za nas da vidimo koliko je tih stvari koje radimo svakodnevno a koje nam mame osmeh. Ukoliko ih je premalo, dodajte nove i trudite se da ih praktikujete.

Takođe, za nas je dobro i da pokažemo našim dragim ljudima da smo zahvalni na njima. Pošaljite poruku ili im recite naglas, a u isto vreme će se i oni, ali i mi sami mnogo bolje osećati.

 

Ishrana

 

U današnje vreme ostati zdrav je na prvom mestu, tako da je briga o digestivnom traktu kao i o pridružnim sistemima vrlo važna. Probiotici razgrađuju vlakna putem kojih dolazimo do esencijalnih masnih kiselina i imamo dosta zdravstvenih koristi od njih. Ubacite u svakodnevnu ishranu špargle, artičoke, banane, beli i crni luk, integralne žitarice… Takođe, hrana bogata prirodnim probioticima je i kiseli kupus, kefir, jogurt, kombuha i miso supa. Veštački zaslađivači mogu poremetiti crevnu floru, tako da je bitno biti obazriv s njima.

 

FitPass je još jedna dobra odluka koju možete uvrstiti u svoju 2021. Sve detalje o paketima i terminima pročitajte OVDE.

 


Jedna članarina, neograničene mogućnosti


FitPass vam omogućava pristup sportskim centrima, teretanama, bazenima. Isprobajte jogu, ples, kuglanje i mnoge druge discipline po ceni od samo jedne mesečne članarine.

Pretražite objekte iz našeg sistema


Pronađite objekat u blizini posla, kuće ili fakulteta.

Popusti


Olakšajte sebi vođenje zdravog života! Uz FitPass članarine ostvarujete mnogobrojne popuste u restoranima zdrave hrane, na kupovinu sportske opreme i suplemenata, lekarske i nutricionističke preglede i još mnogo toga drugog.

Pogodnosti za kompanije


Pružite svojim zaposlenima mogućnost rekreacije i unapredite svoje poslovanje po specijalnim pogodnostima.