Benefiti Za Zaposlene

Benefiti za zaposlene i kako povećati zadovoljstvo zaposlenih


Benefiti za zaposlene predstavljaju dodatne pogodnosti koje poslodavac pruža svojim zaposlenima uz osnovnu platu. Ove prednosti mogu uključivati ​​razne stvari poput: zdravstvenog osiguranja, sportsko-rekreativnog benefita, plaćenog odsustva, fleksibilnog radnog vremena, nagrada za postignuća i još mnogo toga.

Benefiti za zaposlene su važni jer pomažu u stvaranju pozitivne radne atmosfere, povećanju zadovoljstva zaposlenih i smanjenju fluktuacije. Dobri benefiti mogu privući i zadržati talente, što je ključno za uspešno poslovanje.

Obavezni i dodatni benefiti za zaposlene

Kada se pravilno dizajniraju, benefiti postaju izvor zadovoljstva, motivacije i kreiraće osećaj pripadnosti zaposlenih firmi. Obavezni benefiti su važni, ali dodatni benefiti su ti koji stvaraju pozitivnu radnu kulturu koja utiče na produktivnost i ostvarenje ciljeva, i čine zaposlene motivisanim za rad.

Rekreacija i zdravlje

U poslednje vreme, a naročito nakon epidemije korona virusa, većina poslodavaca počinje da ulaže u razvoj benefita za očuvanje zdravlja i smanjenje stresa na poslu.

Benefiti vezani za teretane, sportske aktivnosti i masaže su korisni za očuvanje zdravlja zaposlenih i smanjenje stresa na poslu. Fitpass je jedna od opcija koju poslodavci mogu ponuditi zaposlenima kao benefit na poslu. Jedna članarina za pristup različitim teretanama, bazenima i fitnes centrima širom zemlje, omogućava zaposlenima da se fizički aktiviraju i ostanu zdravi. Ovaj vid beneficija takođe može biti motivacioni faktor za zaposlene da budu produktivniji i zadovoljniji na poslu.

Fleksibilnost i radno vreme

Fleksibilno radno vreme i rad na daljinu omogućavaju zaposlenima da prilagode svoje radno okruženje i raspored svojim realnim životnim potrebama, što dovodi do veće motivacije i produktivnosti. Dobar work-life balans utiče na produktivnost, zadovoljstvo i kvalitet života zaposlenih.

Fitpass kao inovativni benefit za zaposlene

Fitpass članarina donosi brojne prednosti, kako za tvoje zaposlene, tako i za kompaniju, jer podstiče zdrav način života, a samim tim i povećava produktivnost zaposlenih. Zaposleni koji treniraju imaju smanjen nivo stresa, koncentrisaniji su na svoje radne zadatke i zdraviji.

Takođe, Fitpass nudi specijalne pogodnosti i popuste na proizvode i usluge iz domena zdravog načina života u okviru Fitpass Kluba – program popusta za sve korisnike Fitpass-a.

Ako želiš da i tvoja kompanija iskoristi prednosti Fitpass članarine kao jedan od benefita za zaposlene, popuni kontakt formu ispod i naše kolege će ti pružiti sve potrebne informacije.

Dodatni benefiti za zaposlene

Dodatni Benefiti Za Zaposlene

Dodatni benefiti koje kompanija pruža zaposlenima treba da budu u skladu sa njihovim trenutnim individualnim potrebama. Na primer, ako se tvoji zaposleni suočavaju sa teškim periodom, korisno bi bilo imati podršku psihologa, ako žele da uče i usavršavaju se, treba im ponuditi spisak kurseva i edukacija. Ukoliko im fali fizičke aktivnosti, korisno bi bilo ponuditi mogućnosti za rekreaciju, poput plesa, plivanja ili bavljenja drugim sportom kako bi se zaposleni opustili nakon napornog radnog dana. Firma bi takođe mogla ponuditi fleksibilno radno vreme zaposlenima koji žele da provedu više vremena sa porodicom.

Primera ima još mnogo i svi oni mogu doprineti većem zadovoljstvu i povećanju produktivnosti u kompaniji.

Kako odabrati i implementirati benefite za zaposlene

Kako Povecati Zadovoljstvo Zaposlenih

Ukoliko želiš da kreiraš sistem benefita za svoje zaposlene, prvo se zapitaj da li su osnovni benefiti postavljeni kako treba. Da li tvoji zaposleni imaju bonuse, dodatne slobodne dane, nagrade za postignuća, fleksibilno radno vreme… Ako je sve ovo setovano kako treba vreme je za naredni korak.

Pitaj ih šta žele

Ne potcenjuj moć dobre ankete. Pitaj svoje zaposlene šta je to što zaista žele – možda te odgovori iznenade.

Analizaj, unapredi, implementiraj…

Nemoj da dodaješ benefite samo da bi ih dodavao/-la. Pitaj zaposlene koliko su zadovoljni postojećim benefitima, odradi analizu odgovora i uvek pokušaj da prilagodiš i unaprediš postojeće benefite u skladu sa potrebama zaposlenih i ciljevima kompanije.

Zdravlje, pa sve ostalo

Redovna fizička aktivnost je koristan alat za održavanje dobrog zdravlja i sprečavanja raznih zdravstvenih problema. Stoga, implementacija fitness benefita, kao što je Fitpass koji nudi pogodnosti poput pristupa teretanama i fitness centrima, može imati pozitivan uticaj na zdravlje zaposlenih.

Zaključak

Benefiti predstavljaju značajan faktor u motivisanju zaposlenih i povećanju njihove produktivnosti. Ako tvoja firma ulaže u benefite, imate veću šansu da privučete i zadržite talentovane zaposlene, što može da dovede do boljih rezultata. Međutim, važno je da ponuda benefita bude prilagođena potrebama tvojih zaposlenih i da redovno evaluiraš njihovu efektivnost. Sve u svemu, pružanje benefita je korisno za obe strane – zaposlene i poslodavce – i doprinosi stvaranju pozitivne radne atmosfere i dugoročne lojalnosti.

Ukoliko želite da unapredite benefite za zaposlene u vašoj kompaniji uz pomoć Fitpass članarine, ne oklevajte da nas kontaktirate. Popunite formu ispod i naš tim će vam pružiti sve potrebne informacije i podršku.

Ostvari saradnju sa Fitpass-om

Ukoliko želiš da tvoja kompanija unapredi benefite za zaposlene kroz saradnju sa Fitpass-om, popuni formu ispod i mi ćemo ti pružiti sve potrebne informacije.

"*" indicates required fields

Ime i prezime*
Da li želiš da obezbediš Fitpass članarinu za svoje zaposlene?*


Često postavljena pitanja

Koje su najčešće kategorije benefita za zaposlene koje kompanije nude?

Benefiti za zaposlene mogu biti raznovrsni i obuhvatati različite aspekte radnog i privatnog života zaposlenih. U nastavku se nalazi tabela koja prikazuje neke od najčešćih kategorija benefita za zaposlene:

KategorijaBenefiti za zaposlene
Zdravlje i wellnessFitpass, zdravstveno osiguranje, mentalno zdravlje, masaže
Finansijski benefitiBonusi, penzijski planovi, štednja, osiguranje
Fleksibilnost radaFleksibilno radno vreme, rad od kuće, honorarni rad
Odmor i slobodno vremeGodišnji odmor, plaćeni slobodni dani, duži vikendi
Obrazovanje i razvojStručno usavršavanje, obuke, stipendije
Porodični benefitiPorodiljsko odsustvo, odsustvo za roditelje, dečiji dopusti
Društvene aktivnostiTim bilding, proslave, sportske aktivnosti
Druge pogodnostiParking, prevoz, popusti za zaposlene

Kako poslodavci određuju koje benefite će ponuditi zaposlenima?

Kada odlučuješ o benefitima koje ćeš ponuditi zaposlenima, moraš da obratiš pažnju na niz faktora, uključujući budžet, konkurenciju na tržištu, veličinu i industriju kompanije, kao i potrebe zaposlenih.

Na primer, ako tvoja kompanija posluje u zdravstvenoj industriji, ponuda zdravstvenog osiguranja kao benefita može biti prioritet. Praćenje trendova u industriji i feedback zaposlenih takođe može pomoći u određivanju benefita koji su najvažniji za zadržavanje i motivaciju zaposlenih.

Da li su svi benefiti za zaposlene obavezni po zakonu?

Prema zakonu, postoje neki obavezni benefiti koje poslodavci moraju da ponude zaposlenima, kao što su plaćeni godišnji odmor i plaćeno bolovanje. Međutim, postoje i dodatni, dobrovoljni benefiti koje poslodavci mogu ponuditi kako bi unapredili radno iskustvo zaposlenih, poput zdravstvenog osiguranja, bonusa za postignuća, fleksibilnog radnog vremena, sportskog benefita, itd.

Kako zaposleni mogu iskoristiti ponuđene benefite?

Tvoji zaposleni bi uvek trebalo da budu pravovremeno informisani o dostupnim benefitima, uključujući detalje o tome kako se benefiti koriste i koja su pravila i uslovi. Ovo se može učiniti kroz onboarding novozaposlenih ili različite radionice, sastanke sa HR-om, materijale za obuku i/ili objavljivanjem informacija na internom kanalu, kada su u pitanju benefiti koji se dodaju celom timu.

Da li poslodavci moraju redovno revidirati svoju ponudu benefita za zaposlene?

Bilo bi dobro da jednom godišnje revidiraš ponudu benefita kako bi tvoja firma ostala konkurentna i privukla, ali i zadržala, najbolje kadrove. Ovo uključuje praćenje trendova u industriji, potreba zaposlenih i kretanja na tržištu rada. Redovna evaluacija benefita i njihovo prilagođavanje može biti ključno za održavanje motivacije i zadovoljstva zaposlenih, kao i postizanje ciljeva kompanije.

Kako benefiti za zaposlene utiču na zadovoljstvo i produktivnost na radnom mestu?

Benefiti za zaposlene igraju ključnu ulogu u povećanju zadovoljstva i produktivnosti na radnom mestu. Zaposleni koji su zadovoljni i koji se osećaju cenjenim zbog ponuđenih benefita (firma misli o njima i njihovim potrebama) imaju veću motivaciju, produktivniji su i manje odsustvuju sa posla. Uz to, benefiti mogu doprineti i njihovoj lojalnosti prema kompaniji, smanjenju fluktuacije i privlačenju novih talenata.

Da li postoji optimalan broj benefita koje poslodavac treba da ponudi zaposlenima?

Ovde važi pravilo kvalitet, a ne kvantitet. Poslodavci bi trebalo da se fokusira na kvalitet i prilagođenost benefita potrebama zaposlenih, umesto na broj ponuđenih benefita. Nije postavljen određeni broj benefita koji bi bio optimalan za sve kompanije, jer to zavisi od različitih faktora, poput veličine kompanije, industrije, budžeta, itd. Važno je da poslodavci ponude kvalitetne benefite koji će pomoći u zadovoljstvu i motivaciji zaposlenih.

Kako poslodavci mogu proceniti uspešnost svoje ponude benefita?

Prvo, sprovedi anketu među zaposlenima kako bi utvrdio/-la koje benefite zaposleni najviše cene i koji su im najkorisniji. Jedan od KPI-jeva koje možeš pratiti je i stopa zadržavanja zaposlenih i analiza da li se zaposleni zadržavaju duže ako imaju bolje benefite.

Povratne informacije od zaposlenih su takođe važne za procenu uspešnosti benefita. Na kraju, pokušaj da uporediš svoju ponudu benefita sa konkurencijom u istoj industriji kako bi video/-la da li su konkurentni i kako bi tvoja firma poboljšala svoju ponudu.


Jedna članarina, neograničene mogućnosti


FitPass vam omogućava pristup sportskim centrima, teretanama, bazenima. Isprobajte jogu, ples, kuglanje i mnoge druge discipline po ceni od samo jedne mesečne članarine.

Pretražite objekte iz našeg sistema


Pronađite objekat u blizini posla, kuće ili fakulteta.

Popusti


Olakšajte sebi vođenje zdravog života! Uz FitPass članarine ostvarujete mnogobrojne popuste u restoranima zdrave hrane, na kupovinu sportske opreme i suplemenata, lekarske i nutricionističke preglede i još mnogo toga drugog.

Pogodnosti za kompanije


Pružite svojim zaposlenima mogućnost rekreacije i unapredite svoje poslovanje po specijalnim pogodnostima.