Kompletan vodič za uspešan tim bilding


Već znaš koliko je tim building važan za jačanje osećaja povezanosti među zaposlenima, poboljšanje saradnje i produktivnosti, ali postoji još jedna sve važnija primena – zadržavanje postojećih zaposlenih i privlačenje novih talenata.

U Srbiji preko 60% ljudi ne planira da ostane u kompaniji u kojoj trenutno radi u narednih 5 godina.

Danas, kada je zadržavanje talenata sve teže, timbilding je odličan izbor za stvaranje osećaja pripadnosti zaposlenih prema kompaniji.

Fitpass je benefit za zaposlene koji ti omogućava pristup različitim sportskim objektima i aktivnostima uz samo jednu članarinu. Fitpass, takođe može biti koristan alat za organizaciju tim bilding aktivnosti u tvojoj kompaniji.

Šta je tim bilding i zašto je važan?

Tim bilding je druženje sa kolegama sa ciljem poboljšanja odnosa, podsticanja saradnje i razvoja timskog duha. Ako ga dobro organizujete, tim bilding povećava produktivnost i efikasnost, ali jača i poverenje među zaposlenima, poboljšava komunikaciju, razvija veštine rukovođenja, podstiče kreativnost, timski duh i motivaciju. U suštini, tim bilding je super način da se ojača tim i stvori pozitivno radno okruženje!

Planiranje i organizacija tim bilding aktivnosti

Planiranje i organizacija tim bilding aktivnosti

Ideja za tim bilding ima mnogo, od kviza i timskih igara do izleta u prirodu ili kampovanja. Ali kako odabrati aktivnost koja će zaista biti korisna za tvoj tim?

  • Prvo, treba da uzmeš u obzir veličinu i strukturu tima, kao i budžet koji je na raspolaganju.
  • Zatim treba da utvrdiš ciljeve timbildinga – da li želiš da poboljšaš komunikaciju, podstakneš saradnju ili radiš na boljoj povezanosti.
  • I poslednji korak je odabir aktivnost – da li je to neki društveno-odgovoran timski rad, sportsko takmičenje, igra koja podstiče kreativnost, i slično.

Važno je da uzmeš u obzir interese i preferencije tvojih zaposlenih, kako bi motivacija i angažovanost na tim bildingu bila na maksimumu.

Fitpass kao alat za unapređenje tim bildinga

  • ŠIROK SPEKTAR AKTIVNOSTI – Sa Fitpassom možeš da biraš u moru različitih aktivnosti i lokacija koje će odgovarati interesovanjima i potrebama zaposlenih. Ovo je posebno korisno za velike timove koji imaju različite interese i nivoe fizičke spremnosti.

  • FLEKSIBILNOST – u organizovanju tim bilding aktivnosti, što znači da zaposleni mogu da učestvuju u aktivnostima pre ili posle radnog vremena, u pauzama za ručak ili čak vikendom. Ovo je posebno korisno za timove koji imaju puno obaveza tokom radnog dana.

  • PRAKTIČNOST – Fitpass članarina omogućava zaposlenima da koriste širok spektar sportskih objekata i aktivnosti bez potrebe za kupovinom posebnih članarina ili paketa.

  • JAČANJE TIMSKOG DUHA – Kroz različite sportske aktivnosti, zaposleni mogu da razvijaju timski duh i međusobno poverenje, što će doprineti boljoj komunikaciji i saradnji na radnom mestu.

Ako želiš da i tvoja kompanija iskoristi prednosti Fitpass članarine za organizaciju tim bildinga, popuni kontakt formu ispod, i mi ćemo ti pružiti sve potrebne informacije.

Ideje za tim bilding aktivnosti

ideje za tim bilding aktivnosti kuglanje

Kroz Fitpass su ti dostupne brojne opcije poput timskih sportova, plesa, kuglanja, časova joge i mnogih drugih. Odaberi aktivnost koja će odgovarati tvom timu.

  • Vežbe snage i kondicije u grupi – motiviše članove tima, poboljšava fizičku spremnost i podstiče timski duh.
  • Pilates ili časovi joge – smanjuje stres, poboljšava fleksibilnost i ravnotežu i osvežava um.
  • Kuglana – podstiče timski rad, zabavu i opuštanje
  • Paintball – podstiče timski rad, razvija strategiju, brzinu i fleksibilnost,
  • Skakaonica – poboljšava koordinaciju, ravnotežu, hrabrost i samopouzdanje, odličan HIIT trening koji je uz to i zabavan,
  • Streljana – razvija preciznost i koncentraciju, poboljšava samopouzdanje
  • Masaža u kancelariji – opušta i smanjuje stres, poboljšava cirkulaciju, ubrzava oporavak mišića.

Ukoliko ti ponestane ideja, slobodno nam piši i mi ćemo rado organizovati timbilding za tebe i tvoje kolege.

Tim bilding na različitim lokacijama u Srbiji

Ako se članovi tvog tima nalaze na različitim lokacijama u Srbiji, sa Fitpassom mogu da treniraju bez obzira na lokaciju. Fitpass pokriva preko 40 gradova širom Srbije, od Novog Sada, preko Subotice, Niša, Kragujevca, Kraljeva, Šapca, i brojnih drugih.

Zaključak

Tim bilding je ključan za jačanje timskog duha i unapređenje saradnje između zaposlenih, što direktno utiče na stvaranje boljih radnih odnosa i produktivnijeg rada. Korišćenje Fitpass-a pruža zaposlenima različite mogućnosti za održavanje kondicije i uključivanje u različite tim bilding aktivnosti, što takođe doprinosi njihovom ličnom i profesionalnom razvoju, a samim tim i razvoju kompanije.

Ostvari saradnju sa Fitpass-om

Ukoliko želiš da tvoja kompanija unapredi tim bilding kroz saradnju sa Fitpass-om, popuni formu ispod i mi ćemo ti pružiti sve potrebne informacije.

"*" indicates required fields

Ime i prezime*
Da li želiš da obezbediš Fitpass članarinu za svoje zaposlene?*


Često postavljena pitanja

Koliko često treba organizovati tim bilding aktivnosti?

Jednom do dva puta godišnje bi bilo super! Preporuka je organizovati mini tim bilding aktivnosti i češće, kako bi se održao kontinuitet u jačanju timskog duha i poboljšavanju međuljudskih odnosa. Ovo može biti u formi kratkih pauza tokom radnog dana ili dužih aktivnosti van radnog vremena, u zavisnosti od potreba i mogućnosti kompanije.

Kako odabrati pravu tim bilding aktivnost za našu kompaniju?

Kada biraš tim bilding aktivnosti, važno je da ih prilagodiš potrebama i karakteristikama tima. Razmotri različite opcije i odaberi aktivnosti koje će unaprediti saradnju, poverenje i timski duh, ali i biti zabavne i motivišuće za tvoje zaposlene.

Kako Fitpass može unaprediti naše tim bilding aktivnosti?

Fitpass može da ti pomogne u samoj organizaciji jer saradjuje sa više od 500 sportskih objekata širom Srbije koji nude brojne aktivnosti za timove. Ukoliko si već naš klijent obrati se svom account menadžeru sa upitom, a ukoliko želiš da postaneš naš klijent piši nam na sales@fitpass.rs.

Da li svi zaposleni moraju učestvovati u tim bilding aktivnostima?

Savet je da se uključi što veći broj kolega. Uključivanje zaposlenih u tim bilding aktivnosti je važno jer pomaže da se poboljša timski duh i dinamika. Ako neko ne učestvuje, mogu se izgubiti prilike za izgradnju međusobnog poverenja i saradnje.

Koliko treba izdvojiti vremena za tim bilding aktivnosti?

Optimalno trajanje tim bilding aktivnosti zavisi od vrste aktivnosti i broja učesnika, ali obično traje od nekoliko sati do jednog dana. Važno je pronaći ravnotežu između posla i tim bildinga tako da aktivnosti ne ometaju radne obaveze, ali istovremeno omogućavaju dovoljno vremena za druženje i jačanje timskog duha.

Da li Fitpass nudi opcije za grupne treninge ili tim bilding aktivnosti?

Da, možeš da biraš brojne aktivnosti u 500 objekata širom Srbije, a ako ti treba dodatna pomoć, uvek možeš da nam pišeš i mi ćemo ti pomoći da pronađeš pravo rešenje baš za tvoj tim.


Jedna članarina, neograničene mogućnosti


FitPass vam omogućava pristup sportskim centrima, teretanama, bazenima. Isprobajte jogu, ples, kuglanje i mnoge druge discipline po ceni od samo jedne mesečne članarine.

Pretražite objekte iz našeg sistema


Pronađite objekat u blizini posla, kuće ili fakulteta.

Popusti


Olakšajte sebi vođenje zdravog života! Uz FitPass članarine ostvarujete mnogobrojne popuste u restoranima zdrave hrane, na kupovinu sportske opreme i suplemenata, lekarske i nutricionističke preglede i još mnogo toga drugog.

Pogodnosti za kompanije


Pružite svojim zaposlenima mogućnost rekreacije i unapredite svoje poslovanje po specijalnim pogodnostima.